Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/11/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MEDIA PLAYER/INTERNET RADIO STREAMER SONETEER MORPHEUS...

SITE MAP


REVIEW

MEDIA PLAYER

Sonneteer Morpheus

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Τo αρχικό στήσιμο του Morpheus είναι τυπικό για το είδος της συσκευής. Αν όλα πάνε καλά, βρίσκει μόνο του το ασύρματο δίκτυο σας και το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να εισάγετε στο ρούτερ σας την διεύθυνση MAC ώστε να επιτραπεί η “έξοδος” προς το διαδίκτυο. Στην συνέχεια, η συσκευή επικοινωνεί με τον server της Reciva και κατεβάζει την λίστα των ραδιοφωνικών streams τα οποία μπορείτε να επιλέξετε με διάφορα κριτήρια. Αν θέλετε να streamάρετε αρχεία από τους υπολογιστές σας, αυτά είτε θα πρέπει να βρίσκονται σε μοιρασμένους (shared) φακέλλους με τα σωστά δικαιώματα, είτε ο κάθε υπολογιστής να τρέχει έναν media server. Τον ρόλο αυτό μπορεί να παίξει τόσο το Windows Media player έκδοσης 11 είτε και το γνωστό Twonky. Ο δρόμος της σύνδεσης UPnP είναι μονόδρομος σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε streaming αρχείων που δεν έχουν υποστεί συμπίεση.
Το Morpheus είναι από τα πιο εύχρηστα συστήματα του είδους που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα και κατά τη διάρκεια της δοκιμής λειτούργησε άψογα.
Οι ακροάσεις του Morpheus έγιναν σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο χρησιμοποιήθηκε ως ολοκληρωμένο σύστημα με τα ηχεία Royal Menuet II της Dali ενώ στο δεύτερο, ως απλή πηγή, συνδεδεμένη μέσω της εξόδου line στον προενισχυτή Melos Line. Η ακρόαση μέσω του εσωτερικού τελικού ενισχυτή απέδειξε ότι αυτή η προσέγγιση θα πρέπει να αποτελέσει μια επιλογή ανάγκης ή -έστω- μια επιλογή με ευαίσθητα και εύκολα φορτία σε μικρό χώρο. Η ισχύς “τελειώνει” γρήγορα και αν θέλεις κάτι παραπάνω, απλώς δεν μπορείς να το έχεις. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την δυνατότητα της Sonneteer να σχεδιάσει έναν καλό τελικό ενισχυτή, θα πρέπει να θεωρήσετε την έξοδο ηχείων του Morpheus ως ένα πρόσθετο δώρο. Μέχρι εκεί.
Τα πράγματα είναι, φυσικά, διαφορετικά σε σύνδεση line. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά διαυγές σύστημα το οποίο έχει χαμηλό θόρυβο και είναι σαφώς ουδέτερο σε επίπεδο φάσματος, περνώντας προς την συσκευή που ακολουθεί όλα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος χωρίς προβλήματα. Το χαμηλό έχει σωστό όγκο και έλεγχο, ίσως μάλιστα να αποκλίνει ελαφρώς προς τον υπερέλεγχο- η μεσαία περιοχή προβάλλεται όσο χρειάζεται ώστε να δημιουργείται η αίσθηση μιας εντυπωσιακής παρουσίας στον χώρο ακρόασης και οι υψηλές συχνότητες ήταν αρκετά καλές τόσο σε έκταση όσο και σε αρμονικό πλούτο, αφήνοντάς μου, πάντως, κάποια περιθώρια να θέλω το κάτι παραπάνω, κυρίως σε θέματα χρονισμού, καθώς μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι γρήγοροι φθόγγοι (ιδιαίτερα από μικρά μεταλλικά κρουστά) σβήνουν λίγο πιο γρήγορα. Η στερεοφωνική εικόνα είχε πολύ καλό πλάτος και μου δημιούργησε μια ευχάριστη και καθόλου καταπιεστική αίσθηση εγγύτητας. Είναι σαφές ότι το Morpheus δεν θα δυσκολευθεί να εστιάσει μεμονωμένες πηγές ή μεγάλες ομάδες οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας στον χώρο.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το τηλεχειριστήριο είναι καλοσχεδιασμένο, έχει ευχάριστη αίσθηση κατά την χρήση του και φορτίζεται από την θύρα USB. Έξυπνο.
Αφήνοντας τις λεπτομέρειες της ηχητικής συμπεριφοράς, είναι εξίσου σημαντικό να αναφερθούμε στην γενικότερη αίσθηση της λειτουργίας του Morpheus η οποία είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική. Το media player δούλεψε με συνέπεια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (κάτι όχι πάντα προφανές σε αυτό το είδος συσκευών), υπήρξε ιδιαίτερα αξιόπιστο στην σύνδεσή του με το διαδίκτυο και το ραδιοφωνικό streaming και το μόνο που θα ήθελα να αλλάξει σε κάποια επόμενη αναβάθμιση είναι η τάση του να απασχολεί συνεχώς το ρούτερ, ακόμη και όταν βρίσκεται σε θέση stand-by! Αυτό, στον απλό audiophile -χωρίς προβληματισμούς περί δικτυακής ασφάλειας- μπορεί να φανεί αστείο, αλλά δεν είναι: Η ύπαρξη συνεχούς traffic στο οικιακό δίκτυο (χωρίς προφανή λόγο) και ενίοτε η επικοινωνία με το διαδίκτυο είναι μια ανησυχητική κατάσταση και μπορεί να πάρει ώρα μέχρι να αντιληφθείς το τι ακριβώς συμβαίνει. Για όσους θέλουν το “κάτι παραπάνω” όσον αφορά την διαχείριση του Morpheus, τέλος, η υπηρεσία MyStuff είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Ο χρήστης κάνει registration της συσκευής στον δικτυακό τόπο της Reciva και έχει πρόσβαση σε μια προσωπική ιστοσελίδα όπου μπορεί να αποθηκεύσει τους αγαπημένους του σταθμούς, να εισάγει τα URLs σταθμών που δεν υπάρχουν στη λίστα και να αναζητήσει καινούριους. Η λογική είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η Philips στο MCi500H.
Τελικώς...
... η θετική εντύπωση που είχα σχηματίσει για το Morpheus στο Λας Βέγκας διατηρήθηκε ακέραια και μετά το πέρας της δοκιμής. Πρόκειται για ένα πολύ ευέλικτο σύστημα που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα μουσικά σας αρχεία, καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο. Αποτελεί ένα άριστο “επόμενο βήμα” για όποιον θέλει να μπει στον χώρο της εικονικής δισκοθήκης και συστήνεται χωρίς επιφυλάξεις.

Δημήτρης Σταματάκος

Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr