Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SONY NAS-SC500...

SITE MAP


REVIEW

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ

Sony NAS-SC500

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το σχετικά μικρό σε όγκο κιβώτιο που φιλοξενεί το NAS-SC500 κρύβει πολύ καλά το περιεχόμενό του. Είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό ενός συμβατικού μίνι συστήματος αλλά περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή ποικιλία συσκευών και παρελκομένων. Αυτός που θα το αποσυσκευάσει θα βρει μια κεντρική μονάδα που παίζει τον ρόλο του server και  περιλαμβάνει το cd player, τον σκληρό δίσκο των 160GB, τον ραδιοφωνικό δέκτη, τον ενισχυτή και την οθόνη του user interface, δύο ηχεία ραφιού δύο δρόμων δύο μεγαφώνων με τουίτερ θόλου και φόρτιση bass reflex, ένα μικρότερο ολοκληρωμένο σύστημα που παίζει τον ρόλο του client και περιλαμβάνει ενσωματωμένα τα ηχεία και το user interface, δύο τηλεχειριστήρια (για τον server και τον client), ένα ασύρματο hot spot για την δημιουργία του δικτύου καθώς και όλα τα απαραίτητα καλώδια. Όλα αυτά συνοδεύονται από ένα εγχειρίδιο χρήσης 200καικάτι σελίδων και ένα δύο μικρότερα φύλλα οδηγιών. Η αλήθεια είναι ότι, αρχικώς, το στήσιμο δεν φαίνεται και πολύ απλή υπόθεση αλλά όπως αποδείχθηκε (και θα διαβάσετε) τα φαινόμενα, ενίοτε, απατούν.
Το NAS-SC500 είναι ένα πλήρες πακέτο για ασύρματο ήχο με δυνατότητες multiroom και ενδιαφέρουσα αισθητική.
Η κεντρική μονάδα εκτελεί χρέη server, προσφέρει δυνατότητες ripping, φιλοξενεί τον ενισχυτή και το cd player ενώ προσφέρει και δέκτη. Η οθόνη είναι καλής ποιότητας και το lettering ευδιάκριτο.
Το NAS-SC500 είναι ένα δικτυακό ηχητικό σύστημα. Αυτό μεταφράζεται στο ότι σας επιτρέπει να ακούσετε μια σειρά από συμβατικές πηγές (CD, δέκτη, media player μέσω USB ή της ειδικής θύρας που η Sony ονομάζει media port και κάθε τι που θα συνδέσετε στην είσοδο line), σας προσφέρει την δυνατότητα να rippάρετε τα CD σας στον εσωτερικό σκληρό δίσκο και να φτιάξετε μια εικονική δισκοθήκη με αυτοματοποιημένη πρόσκτηση metatags μέσω της online βάσης δεδομένων Gracenote και ταυτόχρονα να μοιράσετε μουσική σε έναν ή περισσότερους clients, δηλαδή συσκευές που δεν διαθέτουν δικό τους χώρο αποθήκευσης και μπορεί να είναι είτε η ειδική γιαυτό το σκοπό συσκευή της Sony είτε ένα υπολογιστής. Η μεταφορά των δεδομένων γίνεται μέσω ενός ασύρματου δικτύου, το οποίο μπορεί να είναι δύο ειδών, είτε το S-IWS της Sony (Sony Instant Wireless Audio Setup) είτε ένα συμβατικό δίκτυο IEEE 802.11b/g. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η δικτυακή υποδομή περιλαμβάνει έναν μικρό πομποδέκτη που τοποθετείται σε μια θύρα USB του NAS-SC500 και ένα hot-spot που συνδέεται σε μια είσοδο του οικιακού router ώστε το σύστημα να “βλέπει” τόσο το διαδίκτυο όσο και άλλους πόρους με αρχεία ήχου. Το ασύρματο player μπορεί να αναπαράγει αρχεία από τον server, να κατεβάσει διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή, ακόμη και να συνδεθεί με κάποια εξωτερική πηγή μέσω εισόδου line in. Εντυπωσιακή επιλογή (και εννοώ αρνητικά εντυπωσιακή...) το ότι η κεντρική μονάδα δεν μπορεί να κατεβάσει streams διαδικτυακού ραδιοφώνου κάτι το οποίο είναι πραγματικά ανεξήγητο.
Το ασύρματο player είναι πολύ πιο απλό σε αισθητική, με μονόχρωμη οθόνη και ενσωματωμένα ηχεία, αλλά -επίσης- καλοκατασκευασμένο και εύχρηστο.
Τα ηχεία είναι τύπου ραφιού/βιβλιοθήκης, με τουίτερ θόλου και καμπίνα bass reflex.
To ripping μπορεί να γίνει σε δύο ρυθμούς είτε με ασυμπίεστη μεταφορά (wav) είτε με encoding  MP3, οπότε ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον βαθμό συμπίεσης, ενώ στην αρχή της διαδικασίας αυτής o server κατεβάζει δεδομένα για τον δίσκο από την βάση της Gracenote.
Το πακέτο συμπληρώνεται από έναν ενσωματωμένο ενισχυτή με αρθρώματα S-Master, έναν ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM καθώς και δύο κομψά ηχεία ραφιού/βιβλιοθήκης.
Ο χειρισμός γίνεται με την βοήθεια μιας αρκετά μεγάλης οθόνης η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στο επάνω μέρος της συσκευής (με κλίση που ρυθμίζεται) και δύο τηλεχειριστηρίων (ένα για την κεντρική μονάδα και ένα για τον δευτερεύον player).
Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή με ενδιαφέρον φινίρισμα και καλή κατανομή των διακοπτών στον server αλλά θα χαρακτήριζα μέτριας έμπνευσης την περίπτωση του ασύρματου player το οποίο χωρίς να υπολείπεται σε ποιότητα είναι πολύ “τετράγωνο”, με την μονόχρωμη οθόνη να του προσδίδει έναν συντηρητισμό που κάποιοι θα βρουν υπερβολικό.
Όλα  τα απαραίτητα βρίσκονται εδώ: Θύρα USB για την σύνδεση του πομποδέκτη WiFi, θύρα Ethernet, υποδοχές για την σύνδεση των ηχείων και μια συμβατική είσοδος line.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr