Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/05/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ

SRM Arezzo Reference/Moth 1000 Incognito

Φωτό_Ανοίγματος

Την πρώτη εικόνα για τα προϊόντα της SRM την διαμόρφωσα πριν από ενάμιση περίπου χρόνο όταν είχα δοκιμάσει την “απλή” έκδοση του SRM Arezzo, με τον βραχίονα Mk1 της Μoth. Το συμπέρασμα του κειμένου εκείνου ήταν ότι επρόκειτο “για ένα καλοσχεδιασμένο αναλογικό σύστημα με στοιχεία που του επιτρέπουν να προσεγγίσει καλά έναν ουδέτερο χαρακτήρα” προσφέροντας μάλιστα σημαντικές “δυνατότητες αναβάθμισης”.
Όταν στις αρχές της χρονιάς ο αντιπρόσωπος των Moth και SRM ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του μεγάλου βραχίονα της πρώτης (Moth 1000) ήταν μια καλή ευκαιρία να δω από κοντά και το κορυφαίο πλατό των Βρετανών, το Arezzo Reference και να δω στην πράξη το πώς δουλεύει αυτή η δυνατότητα αναβάθμισης. Η δοκιμή “άνοιξε” λίγο ακόμη όταν αυτό που εν τέλει παρέλαβα ήταν το Arezzo Reference συνοδευόμενο από δύο βραχίονες, τον Moth 1000 Incognito και τον περισσότερο οικονομικό Moth Mk3 ώστε να είναι δυνατή μια αξιολόγηση των διαφορών τους. Όπως και στην πρώτη δοκιμή, το σύστημα συμπληρώθηκε από μια AT-OC9 III της Audio Technica.

To Arezzo Reference είναι ένα πλατό με οδήγηση ιμάντα και απόσβεση κραδασμών μέσω ελαστικών υλικών. Αποτελεί, κατά τα φαινόμενα, το τελευταίο στάδιο της εξέλιξης την οποία μπορεί να υποστεί το βασικό Arezzo, περιλαμβάνοντας τον κινητήρα XP με εξωτερικό τροφοδοτικό και τον σφόνδυλο που η εταιρία ονομάζει Kinetic Drive.
Οι δύο βραχίονες της Moth είναι, κατά τα γνωστά, OEM Rega, με τον Μk3 να αντιστοιχεί στον RB303 και τον 1000, στον RB1000. Ο συγκεκριμένος 1000άρης της δοκιμής, μάλιστα, είναι το μοντέλο Incognito το οποίο περιλαμβάνει εσωτερική καλωδίωση από χαλκό, της Cardas, εκ κατασκευής. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...