Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/05/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

M.O.C., MONAXO 9-12 ΜΑΪΟΥ 2013

HighEnd 2013

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Μπορεί κάποια από τα νούμερα που ανακοινώθηκαν, ανεπισήμως, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που διήρκεσε το σόου στη Γερμανική πόλη να έδειχναν κάποια μικρή κάμψη σε σχέση με το 2012, αλλά στα χολ και τις σουίτες του M.O.C. στήθηκε η γνωστή παιδική χαρά. Κατασκευαστές από όλο τον κόσμο και αντιπρόσωποί τους προσπάθησαν να δώσουν μια σφαιρική εικόνα για την πορεία που θα ακολουθήσει η βιομηχανία του απαιτητικού audio την χρονιά που διανύουμε.
Το εφετινό HighEnd δημιούργησε μια αίσθηση ευχάριστης ισορροπίας μεταξύ των διαφόρων τάσεων που υπάρχουν στον χώρο τα τελευταία χρόνια και ο επισκέπτης είναι σίγουρο ότι θα έβρισκε, αργά ή γρήγορα, κάτι που τον ενδιαφέρει πραγματικά. Το ψηφιακό audio υψηλής, τα αναλογικά συστήματα και τα παράξενα αξεσουάρ συνυπήρξαν με πιο συνηθισμένες και προσγειωμένες προτάσεις. Από την άλλη, μη φανταστείτε κιόλας ότι οι τιμές... “έπεσαν”. Τα ακραία νούμερα είχαν, σαφώς, την τιμητική τους, έχοντας άλλοτε την μορφή αναπόφευκτης συνέπειας (επειδή, πράγματι, κάποια εκθέματα κινήθηκαν σε κορυφαία επίπεδα ποιότητας κατασκευής ή/και αισθητικής) και άλλοτε αυτήν της γραφικής υπερβολής προκαλεί χαμόγελα συγκατάβασης τα οποία δύσκολα κρύβουν ακόμη και ευγενικοί επισκέπτες. Αρκετό ενδιαφέρον φάνηκε, εφέτος, να έχει ο χώρος του φορητού ήχου με πολλές εταιρίες να παρουσιάζουν ακουστικά, ενισχυτές dacs και media players προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ελληνική παρουσία διατήρησε την θετική παράδοση των τελευταίων ετών και εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους είχαμε και νέες παρουσίες, ένα θετικό δείγμα για τον χώρο στην Ελλάδα.
Τέλος, όπως και το 2012, στο Μόναχο διοργανώθηκε και μια παράλληλη, ανεξάρτητη έκθεση σε ξενοδοχείο. Κάποια από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα της HiFi Deluxe 2013 περιλαμβάνονται σε μια ξεχωριστή σελίδα. Οι φωτογραφίες ξεκινούν από εδώ.