Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/05/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

M.O.C., MONAXO 9-12 ΜΑΪΟΥ 2013

HighEnd 2013

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέο ηχείο από την McIntosh: Το XR100 είναι μια σχεδίαση τεσσάρων δρόμων με κύριο χαρακτηριστικό την συστοιχία των δέκα μιντ δύο ιντσών (ανεστραμμένου θόλου από τιτάνιο) που χρησιμοποιεί. Το τουίτερ είναι επίσης από τιτάνιο (0.75 της ίντσας).

H Monk Audio έγινε αρχικώς γνωστή από τον πλήρως ρυθμιζόμενο προενισχυτή phono που προσέφερε. Τώρα, υπάρχει και ο Le Petit, μια απλούστερη από πλευράς δυνατοτήτων, λαμπάτη σχεδίαση.

Ο Baby Ref φαίνεται να είναι η πλέον επιτυχημένη συσκευή της Music First, τουλάχιστον με βάση το πόσο δημοφιλής είναι. Περιλαμβάνει τους μετασχηματιστές του Reference αλλά σε ένα περισσότερο οικονομικό πακέτο, με λιγότερες δυνατότητες σύνδεσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

In-ear ακουστικά από την Musical Fidelity. Η βρετανική εταιρία δείχνει αξιοσημείωτες δυνατότητες στο να ακολουθεί τις απαιτήσεις της αγοράς.

Ενδιαφέρουσα αισθητική από μια νέα σειρά προϊόντων της NAD στην οποία περιλαμβάνεται USB DAC, DAC/Ενισχυτής και ο εικονιζόμενος ραδιοενισχυτής D7050 με δυνατότητα streaming ενσύρματου (USB/Ethernet) και ασύρματου παντός είδους (Airplay, WiFi, Bluetooth/aptX). Αποδίδει 50W ανά κανάλι.

Unitiqute 2 από την Naim. Ανύπαρκτες εξωτερικές διαφορές αλλά κάποιες βελτιώσεις σε θέματα δυνατοτήτων: Δέκτης FΜ/DAB/DAB+, νέο τυπωμένο κύκλωμα και καλύτερα υλικά σε κρίσιμα σημεία. Η entry level πρόταση των Βρετανών μπορεί να streamάρει μέσω Ethernet και USB (υποστηρίζεται και vTuner).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Iota της Neat Acoustics είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μικρό (2.5 λίτρων) ηχείο για desktop audio. Βασίζεται σε τουίτερ ribbon και είναι σχεδιασμένο για οριζόντια τοποθέτηση. Το μιντ/γούφερ είναι 100 χιλιοστών και η φόρτιση είναι bass reflex.

Με ύψος 1.78μ το Sinfonia είναι ένα επιβλητικό αλλά όχι καταπιεστικό στο χώρο ηχείο της Penaudio. Βασίζεται σε κορυφαίες custom μονάδες της Seas (Excel), χρησιμοποιεί εσωτερική καλωδίωση της Jorma και ποιοτικά υλικά στο φίλτρο. Στο χώρο, η απόκριση μπορεί να φτάσει και στα 20Hz χαμηλά.

Είχαμε ακούσει κάποιες “διαρροές” εδώ και λίγο καιρό και τελικώς, η Perraux έκανε την κίνηση. Το Audiant είναι το πρώτο της ηχείο, μια σχεδίαση δαπέδου με τις μονάδες τοποθετημένες σε συστοιχία D'Appolito.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To κύριο χαρακτηριστικό των ηχείων της Ελβετικής Piega είναι η χρήση μιας ομοαξονικής μονάδας ribbon για τις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες. Κατά την εταιρία, τα ακουστικά κέντρα συμπίπτουν πλήρως και στους τρεις άξονες κάτι που δίνει στις σχεδιάσεις της Piega τη δυνατότητα να είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένα.

Μια από τις πλέον συζητημένες παρουσίες της έκθεσης, το fact.12 της PMC. Πρόκειται για το πρώτο τρίδρομο μοντέλο της σειράς fact το οποίο χρησιμοποιεί μια μονάδα θόλου 50 χιλιοστών για τις μεσαίες συχνότητες βασισμένη στο πολύ επιτυχημένο PMC75 της εταιρίας.

Ο εντυπωσιακός βραχίονας στο πλατό Signatire της Pro-Ject. Η εταιρία τον παρουσιάζει, συνήθως, σε συνδυασμό με το ομώνυμο πλατό, αλλά, φυσικά, πωλείται και ξεχωριστά.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα ηχεία της Pure Audio Project βασίζονται στην αρχιτεκτονική της ανοικτής μπάφλας και, το σημαντικότερο, προσφέρονται σε μορφή κιτ το οποίο μπορεί να συναρμολογηθεί εύκολα ακόμη και από τον σχετικώς άπειρο χρήστη, προσφέροντας πρόσθετη ικανοποίηση. Εδώ, το σύστημα Duet 15, με μία ομοαξονική μονάδα 15 ιντσών και ένα γούφερ 15 ιντσών. Η εταιρία προσφέρει και ενισχυτές (Hypex) για την οδήγηση των γούφερ.

Εντυπωσιακός σε κατασκευή ο No1 της πρωτοεμφανιζόμενης Schuch Tronic, είναι ένας βραχίονας μεταβλητής γεωμετρίας ο μηχανισμός του οποίου εξασφαλίζει μηδενικό σφάλμα ανάγνωσης.

Ο Αpollo LightDrive είναι ο τελικός ενισχυτής της Siltech ο οποίος, αν καταλάβαμε καλά από την κάπως γενικόλογη περιγραφή, χρησιμοποιεί οπτική απομόνωση στο στάδιο τροφοδοσίας του κυκλώματος οδήγησης. Σε κανονική λειτουργία, οι φωτεινές πηγές είναι κλεισμένες σε φωτοστεγές περίβλημα και δεν φαίνονται.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Μaestro της Soledge είναι ένας server με εσωτερική χωρητικότητα 1ΤΒ και το απαραίτητο λογισμικό για την πλήρη διαχείριση μιας ψηφιακής δισκοθήκης. Έχει, επίσης, δυνατότητα streaming από εξωτερικές πηγές και το διαδίκτυο και δυνατότητες επιλογής εισόδων μέσω αρθρωμάτων.

Νέα σειρά ηχείων από την Sonus Faber. Η Olympica θα περιλαμβάνει αρχικώς τρία μοντέλα, ένα βάσης και δύο δαπέδου και θα αποκτήσει περισσότερα κοντά στο τέλος του καλοκαιριού.

Νέα σειρά 7 από την Soulution. Η εταιρία παρουσίασε τον μονομπλόκ 701 και τον δικαναλικό 711, με πλήρως σταθεροποιημένη τροφοδοσία η οποία βασίζεται σε διακοπτικά τροφοδοτικά. Η συνολική χωρητικότητα ξεπερνά το 1.000.000μF.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

O RSA-F1 της Spec είναι ένας διακοπτικός ολοκληρωμένος ενισχυτής ο οποίος, κατά τα φαινόμενο, δεν βασίζεται σε κάποιο έτοιμο άρθρωμα αλλά βασίζεται σε στάδιο εξόδου FET και φίλτρο που έχει σχεδιάσει η ίδια η εταιρία. Αποδίδει 2x60W/8Ω και 2x120W/4Ω.

Ένα από τα ενδιαφέροντα εκθέματα ήταν και το καινούριο D7 της Spendor, βασισμένο στο τουίτερ LPZ. Η σχεδίαση είναι 2 ½ δρόμων με το bass reflex να ακτινοβολεί προς το δάπεδο.

Με αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και λίγο ακραία για ορισμένους, εμφάνιση, ο προενισχυτής phono της Straussmann είναι μια από τις τρεις συσκευές που απαρτίζουν την σειρά HMRS (Holographic Music Reproduction System) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο και περιλαμβάνει ακόμη έναν προενισχυτή και τελικό ενισχυτή. Αναμένεται και DAC, το 2014.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο PA-3000ΗV ανήκει στην νέα κορυφαία σειρά συσκευών της T+A. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με ισχύ 500W/κανάλι ο οποίος συνοδεύεται από το MP 3000HV, μια ψηφιακή πηγή με transport, δυνατότητα streaming, και δέκτη FM.

O γνωστός βραχίονας μεταβλητής γεωμετρία Simplicity της Thales (το μικρότερο από τα τρία μοντέλα) τοποθετημένος στο πλατό TTT-C της εταιρίας το οποίο λειτουργεί με τροφοδοσία από μπαταρία.

Το TD209 της Thorens βασίζεται, προφανώς, στο TD309 αλλά είναι μια απλούστερη, επομένως με χαμηλότερη τιμή, κατασκευή. Η προχωρημένη αισθητική, πάντως, παραμένει!