Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Η πρώτη γνωριμία μας με κάποιο από τα προϊόντα της σύγχρονης Perpetuum Ebner, έγινε πριν από 18 περίπου μήνες, όταν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το κορυφαίο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας, το PE 4040. Εκείνη την εποχή, η σειρά της PE ήταν μάλλον περιορισμένη με τρία μόνο μοντέλα, όλα βασισμένα στην κλασική αρχιτεκτονική σασί/υποσασί και πλατό/υποπλατό.
Κατά τα φαινόμενα, η εταιρία κινείται με αρκετά ταχύ ρυθμό σε ό,τι αφορά την παρουσίαση νέων προϊόντων και μάλιστα δείχνει να δίνει έμφαση σε αυτό που θεωρούμε εισαγωγική κατηγορία στον τομέα των αναλογικών συστημάτων. Έτσι, αυτή την στιγμή, εκτός από τα PE 4040, PE 2525 και PE 1010, είναι διαθέσιμα δύο ακόμη μοντέλα, το -περί ου ο λόγος- PE 1000 και το ακόμη πιο οικονομικό PE 800. Η σημαντικότερη -ίσως- διαφορά των δύο νεότερων πλατό σε σχέση με τα αρχικά, έγκειται στο ότι πρόκειται για σχεδιάσεις χωρίς ανάρτηση και χωρίς υποπλατό, δύο επιλογές που και το κόστος διατηρούν σε χαμηλότερα επίπεδα και κάνουν τα προϊόντα περισσότερο απλά και εύχρηστα. Οι διαφορές μεταξύ PE 1000 και PE 800 εντοπίζονται, περισσότερο, στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του πλατό και του στελέχους του βραχίονα.
Το PE 1000 που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, είναι η πρώτη προσπάθεια της PE να κατέβει στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία τιμής γύρω από τα €1.500 (συμπεριλαμβανόμενης της κεφαλής). Πρόκειται για μια προσεγμένη ως προς την αισθητική της κατασκευή με τον χαρακτηριστικό “split” πλίνθο, τον ευθύγραμμο βραχίονα TO 2016 της εταιρίας και προεγκατεστημένη την κεφαλή 2M Red της Ortofon. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...