Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο

Audioengine A2+ Wireless

Audioengine A2+ Wireless

Ακούγεται, προφανώς, κοινότοπο, αλλά η εμπειρία έχει αποδείξει ότι δεν είναι προφανές σε όλους. Για να στήσεις ένα καλό ασύρματο ηχείο πρέπει να ξεκινήσεις από ένα καλό ηχείο, δηλαδή ένα ηχείο δομημένο με τις βασικές αρχές της υψηλής πιστότητας. Παρά την “δύσκολη” κατηγορία τιμής, η Audioengine δεν κάνει εκπτώσεις: Το A2+ Wireless είναι μια ενεργή σχεδίαση δύο δρόμων, η οποία βασίζεται σε ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 0,75 της ίντσας για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων και ένα μιντ/γούφερ 2,75 ιντσών με κώνο από πλεγμένες ίνες αραμιδίου. Τα μεγάφωνα και το παθητικό φίλτρο διαχωρισμού οδηγούνται από έναν ενισχυτή τάξης ΑΒ, υλοποιημένο με μονολιθικό ολοκληρωμένο ισχύος (παλιά, καλή σχολή!) με συνολική απόδοση 15W ανά κανάλι (30W κορυφής). Η αρχιτεκτονική του ζεύγους είναι η κλασική για το είδος (master/slave), με την συσκευασία να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα καλώδια.

Audioengine A2+ Wireless

Η εμφάνιση των A2+ Wireless δεν αποτελεί έκπληξη. Ακολουθείται, μέχρι κεραίας, η γνωστή λογική και η ποιότητα της Audioengine. Στην πραγματικότητα, οι διαφορές με τα αρχικά A2+ είναι μηδενικές.

Η καμπίνα του ηχείου είναι κατασκευασμένη από MDF 18 χιλιοστών και είναι διαθέσιμη σε τρία φινιρίσματα, μαύρο, λευκό και κόκκινο. Η φόρτιση γίνεται με bass reflex και χρησιμοποιείται το αγαπημένο “slot reflex” της εταιρίας, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, εξασφαλίζει πολύ χαμηλούς αεροδυναμικούς θορύβους.
Επάνω σε αυτό το κλασικό ενεργό ηχείο, η Audioengine έχει χτίσει μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσων και σημάτων με καλές δυνατότητες. Υπάρχουν δύο είσοδοι αναλογικού σήματος, μια με βύσματα RCA και μια με TRS 3,5mm, μια θύρα USB για streaming από υπολογιστή -κάπως συντηρητική ως προς τις δυνατότητές της, ανεβαίνοντας μόνο μέχρι τα 16/48kHz- καθώς επίσης και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth 5.0 και υποστήριξη codecs aptX, AAC και SBC για την σύνδεση smart συσκευών μέσω των οποίων μπορεί να streamάρει κάποιος, πρακτικώς ο,τιδήποτε (αρκεί να το υποστηρίζει η πηγή του).

Audioengine A2+ Wireless

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 3/4 της ίντσας.

Audioengine A2+ Wireless

Οι μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από μια μονάδα 2,75 ιντσών με κώνο από πλέγμα ινών αραμιδίου.

Το πακέτο των συνδέσεων συμπληρώνεται με εξόδους Line (RCA), η βασική χρησιμότητα των οποίων είναι η οδήγηση ενός ενεργού υπογούφερ. Ο χρήστης έχει στην διάθεση του ρυθμιστικό στάθμης καθώς και τον κλασικό διακόπτη για το pairing του συστήματος και αυτά στην πίσω πλευρά του αριστερού ηχείου (το οποίο εκτελεί χρέη master).
Η ποιότητα κατασκευής είναι η γνωστή, υψηλή της Audioengine και το μέγεθος του ηχείου είναι το ιδανικό για να τοποθετηθεί εύκολα, ακόμη και σε ένα μικρό (ή πολύ... γεμάτο) γραφείο.

Audioengine A2+ Wireless

Το ηχείο βασίζεται στην κλασική αρχιτεκτονική master/slave. Το αριστερό ηχείο περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά και τις εισόδους, ενώ το δεξί απλώς συνδέεται με ένα καλώδιο. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα για να συνδέσει κανείς το σύστημά του.