Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο

Audioengine A2+ Wireless

Audioengine A2+ Wireless

Για την αξιολόγηση του, το A2+ Wireless αντικατέστησε το desktop ηχείο που χρησιμοποιώ σε τακτική βάση (Roister iQ) και χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία εφαρμογών (ακρόαση μουσικών αρχείων, μουσική από βίντεο και κινηματογραφικές ταινίες, editing μουσικών αρχείων και ολίγο gaming).
Η εγκατάσταση του A2+ Wireless δεν κρύβει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα πρέπει να προσέξει κανείς την κλίση του. Για λόγους που εξηγούνται στην σελίδα των μετρήσεων, δόθηκε μια μικρή κλίση προς τα πάνω (η απόσταση ακρόασης στο συγκεκριμένο setup είναι περί τα 700 χιλιοστά, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε toe-in. Το μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων έγινε μέσω της αναλογικής εισόδου, αλλά δοκιμάσαμε τόσο την θύρα USB (συνδέθηκε χωρίς πρόβλημα σε περιβάλλον Win10) όσο και την ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth η οποία λειτούργησε όπως προβλεπόταν, χωρίς διακοπές.
Από τις πρώτες στιγμές έγινε εμφανές ότι το A2+ Wireless αποτελεί μια επίδειξη ισχύος της Audioengine στον χώρο των πολύ μικρών ηχείων. Το ηχείο μπορεί να αναπτύξει αρκετά υψηλές στάθμες χωρίς ίχνη κόπωσης ή συμπίεσης, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες που έχεις, με αφετηρία το μέγεθος της καμπίνας και των μεγαφώνων.

Audioengine A2+ Wireless Audioengine A2+ Wireless

Σε μικρές αποστάσεις ακρόασης, υπάρχει ρεαλισμός, ομοιογένεια, καλά μακροδυναμικά και -πάνω από όλα- μια εξαιρετική στερεοφωνική εικόνα τριών διαστάσεων, άψογος εστιασμός πηγών και πολύ καλή περιγραφή της κίνησης. Η τονική ισορροπία είναι πολύ καλή, με σωστή απόδοση της μεσαίας περιοχής η οποία ακούστηκε μαλακή και ευχάριστη χωρίς να καταπιέζει ποτέ, με καλή λεπτομέρεια και αέρα. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων πήραμε καλή έκταση, διαύγεια, καλή απόδοση του αρμονικού πλούτου και έναν φωτεινό χαρακτήρα που κάνει το συνολικό άκουσμα ευχάριστο και ξεκούραστο. Χαμηλά, το ηχείο φάνηκε να έχει πολύ προσεγμένη συμπεριφορά, με σαφείς τάσεις εξασθένησης στην κατώτερη οκτάβα, κοντά στο όριο του (κάτι αναμενόμενο), αλλά δεν χαρακτηρίζονται από θεαματικές υπερβολές. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει υπογούφερ αν θέλει να “γεμίσει” την περιοχή, αλλά, άποψη μας είναι ότι αυτό χρειάζεται για μεγαλύτερα συστήματα και όχι για desktop χρήση.
Η συνεργασία του ηχείου με τον υπολογιστή είναι απλούστατη και μπορείς άνετα να το χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις τη μουσική σου μέσω USB, παρακάμπτοντας το υποσύστημα ήχου. Οι φίλοι του high resolution audio δεν χαίρονται με το όριο του 16/48, αλλά ας ρίξουν και μια ματιά στην τιμή.

Τελικώς...

... επανερχόμαστε στην έννοια της “επίδειξης ισχύος” από την πλευρά της Audioengine. Με το A2+ Wireless η etair;ia επιβάλλει στη αγορά τις απόψεις της: Λογική τιμή; Έχει. Καλή απόδοση ως ηχείο; Οπωσδήποτε, ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου τις διαστάσεις του. Όλες οι απαραίτητες δυνατότητες παρούσες; Και εδώ, η απάντηση είναι καταφατική. Δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Πρόκειται ασφαλώς για μια κορυφαία επιλογή, ένα ηχείο που θέτει το επίπεδο αναφοράς για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, με εξαίρεση, ίσως, το sample rate που υποστηρίζει. Προτείνεται!