Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/11/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Καλώδια Interconnect, Ηχείων και Τροφοδοσίας

Physical Wire Red & Blue Series

Physical Wire Red & Blue Series

Γνωρίσαμε την ελληνική Physical Wire και τον Νίκο Κουρτίδη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος πίσω από την εταιρία και τα προϊόντα της πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές της χρονιάς, όταν και ανακοίνωσε επισήμως την είσοδό της στην αγορά. Η εταιρία φιλοδοξεί να μπει στον χώρο των χειροποίητων καλωδίων υψηλών απαιτήσεων, διαθέτοντας, ήδη, δύο πλήρεις σειρές προϊόντων, που βασίζονται σε μονόκλωνους αγωγούς από χαλκό υψηλής καθαρότητας, του οποίου η επεξεργασία και η έλαση έχει γίνει στην Ελλάδα.
Όλα τα καλώδια είναι χειροποίητα και ένα μικρής διάρκειας βίντεο σχετικό με την κατασκευή τους μπορεί να δει κανείς εδώ, με τον ίδιο τον Νίκο Κουρτίδη να δίνει μερικές λεπτομέρειες γύρω από την δομή τους.
Με βάση τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η εταιρία, στον καθαρό χαλκό του κάθε αγωγού γίνεται προσθήκη ποσοστού αργύρου, στην συνέχεια γίνεται η πλέξη του καλωδίου (των αγωγών και της θωράκισης) και η εφαρμογή τριών διαφορετικών διηλεκτρικών, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήριο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το ότι χρησιμοποιούνται κλώνοι διαφορετικής διατομής για τους δύο αγωγούς.
Αυτή την στιγμή, η Physical Wire διαθέτει στην αγορά δύο διαφορετικές σειρές, την Red και την κορυφαία Blue. Αν και δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες, οι εμφανείς διαφορές μεταξύ τους εντοπίζονται στην διατομή των αγωγών που χρησιμοποιούνται και στην αναλογία χαλκού/αργύρου στην κατασκευή του κάθε αγωγού, με την μπλε σειρά να περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό αργύρου σε σχέση με την κόκκινη. Κάθε σειρά περιλαμβάνει καλώδιο ηχείων, καλώδιο interconnect, βραχυκυκλωτήρες για χρήση σε ηχεία με διπλοκαλωδίωση και καλώδιο τροφοδοσίας.
Για τις ανάγκες της δοκιμής αυτής είχαμε στην διάθεσή μας το interconnect της σειράς Red, τα καλώδια ηχείων Red και Blue καθώς και ένα διπλό σετ καλωδίων τροφοδοσίας και των δύο σειρών για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχαμε την ευκαιρία να τα αξιολογήσουμε τόσο ακουστικά όσο και εργαστηριακά. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...