Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/07/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Crimson Electronics 710/640E

Φωτό_Ανοίγματος

H Crimson Electronics πρέπει να είναι μια από τις λιγότερο προβεβλημένες εταιρίες υψηλής πιστότητας στον πλανήτη. Δεν έχει δική της ιστοσελίδα, δεν συμμετέχει σε εκθέσεις, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τις συσκευές της στο διαδίκτυο και, ακόμη και αν θέλεις να συμβιβαστείς στην παλιά-καλή χάρτινη μπροσούρα, η ζωή σου δεν θα γίνει ευκολότερη. Βαθιές ανασκαφές στο αρχείο (τρίτο υπόγειο) έφεραν στην επιφάνεια πληροφοριακό υλικό με χρονολογία πριν το 2000... Αυτό αδικεί σαφώς την εταιρία που έστησε πριν από τρεις και κάτι δεκαετίες ο Brian Powell, ο βασικός σχεδιαστής της Crimson ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει κυκλώματα για κιτ, μια εποχή που ήταν, πραγματικά χρυσή για το... άθλημα, το 1979. Η Crimson έγινε γνωστή, αρχικώς, για την σειρά 500, η οποία περιελάμβανε και έναν προενισχυτή με μπαταρίες και άρχισε να κερδίζει έδαφος και εκτός συνόρων με τη σειρά 600Α, το 1983. Ο προενισχυτής CS610C θα πρέπει να είχε εντυπωσιάσει την εποχή εκείνη, περιλαμβάνοντας εξωτερικό τροφοδοτικό και ρυθμιστικό στάθμης της Alps σε ένα πακέτο που είχε λογικό κόστος. Από το σημείο αυτό, η Crimson κινήθηκε με τα συνήθη, μικρά, ενίοτε συντηρητικά, βήματα που συνηθίζουν οι Βρετανοί, κάνοντας μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές.

Παραμένοντας στην ίδια λογική του “στενού” σασί, η εταιρία σήμερα διαθέτει τρεις συσκευές, τον προενισχυτή 710, το μονομπλόκ τελικό 640E (συσκευές οι οποίες αποτελούν και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής) και έναν δικαναλικό τελικό ενισχυτή, τον 620E.
Ο προενισχυτής αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, υιοθετώντας ψηφιακό έλεγχο (των εισόδων και της στάθμης) και προσφέροντας την ευκολία ενός display και του τηλεχειρισμού, ενώ οι τελικοί ενισχυτές φαίνεται να ακολουθούν περισσότερο την παράδοση της εταιρίας, όντας σχεδιάσεις τάξης AB με διπολικούς ημιαγωγούς και αρκετή ισχύ για τυπικές οικιακές εφαρμογές. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...