Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/03/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Harmonic Audio Labs Zoe/Evoly

Φωτό_Ανοίγματος

Follow Up (12/03/2013): Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση της δοκιμής, ο κατασκευαστής παρουσίασε, όπως είχε ήδη ανακοινώσει, νέα σασί για τις δύο αυτές συσκευές. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται εδώ αντιστοιχεί στη νέα σχεδίαση. Οι υπόλοιπες φωτό του άρθρου προέρχονται από την πρώτη έκδοση ενώ -εννοείται- τα σχόλια για την αισθητική των συσκευών δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Έμαθα για πρώτη φορά για την Harmonic Audio Labs πριν από μερικούς μήνες όταν, στο High End Show του Μονάχου, βρέθηκα -χωρίς να το περιμένω- απέναντι από έναν θηριώδη ολοκληρωμένο ενισχυτή με στάδιο ισχύος mosfet σε τάξη Α ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ελληνική κατασκευής. Εκεί είχα και την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον ιθύνοντα νου της εταιρίας τον Κώστα Κουρκούνη ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό των συσκευών. Γράφω για “συσκευές” επειδή λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα, ανακάλυψα ότι εκτός του ολοκληρωμένου ενισχυτή υπήρχε πλέον στα σκαριά και ένα ζευγάρι προενισχυτή - τελικού ενισχυτή, συσκευές οι οποίες αποτελούν και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής.
Αν ο ολοκληρωμένος SE-100 αποτελεί μια επίδειξη των δυνατοτήτων της νέας εταιρίας (δεν συναντάς single ended ολοκληρωμένους με 50W στο κανάλι συχνά) οι Zoe/Evoly αποτελούν μια απτή απόδειξη ότι η Harmonic μπορεί να κινηθεί και σε μια χαμηλότερη (αλλά, πάντως, όχι χαμηλή, προς το παρόν) κατηγορία τιμής και να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Στοιχίζοντας συνολικά € 6.000,- η πρόταση της ελληνικής εταιρίας περιλαμβάνει έναν προενισχυτή line υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα (J-Fets) με τέσσερις εισόδους και έναν τελικό ενισχυτή με στάδιο εξόδου A/AB υλοποιημένο με διπολικούς ημιαγωγούς. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...