Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC

Arcam Radia A25

Arcam Radia A25

Η νέα σειρά Radia της Arcam έχει ήδη συζητηθεί αρκετά. Επιχειρεί μια ριζική αλλαγή σε θέματα αισθητικής και εργονομίας και απευθύνεται τόσο στους παραδοσιακούς φίλους της εταιρίας, όσο και στους νεοεισερχόμενους στον χώρο. Προς το παρόν, περιλαμβάνει τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A5, A15 και A25, το player CD5 και το streamer ST5.
Το πρώτο πράγμα που μπορεί κάποιος να δει στην νέα σειρά είναι η εντελώς νέα αισθητική της. Η Radia, σύμφωνα με την Arcam, είναι η πρώτη ομάδα συσκευών της εταιρίας που χρησιμοποιεί τον νέο βιομηχανικό σχεδιασμό στα σασί, μια επιλογή που σηματοδοτεί όπως αναφέρεται και μια ανάλογη ανανέωση σε θέματα μάρκετινγκ.
Από τους τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές, ο A25 που δοκιμάζουμε εδώ είναι ο μεγαλύτερος σε ισχύ, μαζί με τον A15 (από τον οποίο διαφέρει σε μερικές δυνατότητες, όπως η θύρα USB-C). Μακροσκοπικά, είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής στο πνεύμα των καιρών, με ενσωματωμένο DAC και Bluetooth, χωρίς να αγνοεί το πεδίο των αναλογικών σημάτων. Προορίζεται να υποστηρίξει μεσαίας ισχύος συστήματα σε μεσαίους χώρους με ηχεία λογικής ευαισθησίας. Είναι, με άλλα λόγια “το εργαλείο” της σειράς Radia σε μια αρκετά δύσκολη κατηγορία τιμής.
Ταυτόχρονα και παρά τις αισθητικές αλλαγές, η Arcam δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει εκτός εξίσωσης τις αξίες για τις οποίες είναι αγαπητή. Το καταλαβαίνει αυτό, κάποιος, όταν δει την δομή του ενισχυτή και τις ομοιότητές του με τον SA30 τον οποίο είχαμε δοκιμάσει πριν από δύο περίπου χρόνια.
Τούτων λεχθέντων, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιές ισορροπίες έχουν διατηρηθεί και με ποιό τρόπο. Ιδού οι λεπτομέρειες...