Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS:  ΕΝΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ...

SITE MAP


REVIEW

GROUP TEST: 11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Advance Acoustic MAP-800

Εισαγωγή > Η διαδικασία της δοκιμής > Advance Acoustic MAP-800 > Cambridge Audio Azur 840A V2.0 > Harman/Kardon HK990 > Leema Acoustics Pulse > Magnat MA800 > NAD C375BEE > Naim Audio Nait XS > Onkyo A-9755 > Red Wine Audio Signature 30.2 > Sony STR-DA1500 ES > XTZ Class A100D3 > Συμπεράσματα > Πίνακες Τεχνικών Χαρακτηριστικών και Μετρήσεων

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Γενικώς
Ο MAP-800 είναι ένας ογκώδης ενισχυτής, ο μεγαλύτερος της Γαλλικής εταιρίας. Ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη αισθητική του, καθώς περιλαμβάνει και δύο κλασικά, αναλογικά όργανα για την ένδειξη της ισχύος και διαθέτει μεγάλες εξωτερικές ψύκτρες. Βασίζεται σε ένα μεγάλο τροφοδοτικό που ξεκινά από έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή 800VA και διαθέτει έξι πυκνωτές των 10.000μF. Στο εσωτερικό, το κύκλωμα είναι μοιρασμένο σε ξεχωριστά διαμερίσματα ώστε να ελαχιστοποιήται η αλληλεπίδραση των κυκλωμάτων.
O MAP-800 διαθέτει 4 εισόδους single ended από τις οποίες οι δύο προσφέρονται και σε balanced εκδοχή, μία είσοδο Phono mm/mc, είσοδο τελικού ενισχυτή, μία έξοδο εγγραφής Tape Out και μία έξοδο προενισχυτή για σύνδεση με εξωτερικό τελικό. Για τα ηχεία υπάρχουν δύο ζεύγη εξόδων ανά κανάλι, ώστε να διευκολύνεται η διπλοκαλωδίωση. Ο ενισχυτής φαίνεται καλοκατασκευασμένος, με βύσματα πολύ καλής ποιότητας και καλά υλικά όπου χρειάζεται.
Μετρήσεις
Σε φορτίο των 8Ω και με όριο παραμόρφωσης 0.3%, ο ενισχυτής απέδωσε 185.5 W, ενώ σε φορτίο 4Ω, η μέγιστη ισχύς αυξήθηκε στα 275.5 W. Ο συντελεστής απόσβεσης για φορτίο 8Ω είναι πάνω από 300. Η ομοιότητα των δύο καναλιών κρίνεται ως εξαιρετική. Στα 10KHz και μέχρι και τα 40KHz και πάνω, η καμπύλη της απόκρισης αρχίζει και αποκλίνει ελαφρά, μία απόκλιση όμως που δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα καθώς η αποκοπή είναι μικρότερη από 1dB στα 40kHz. Η απόκριση με σύνθετο φορτίο είναι καλή, χωρίς έντονες βυθίσεις. Η απόκλιση στις υψηλές συχνότητες ξεκινά τώρα από τα 2.7KHz αλλά η συνολική αποκοπή δεν ξεπερνά κι εδώ το 1dB.

Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.3%thd+N/8Ohm, δύο κανάλια Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.3%thd+N/Σύνθετο φορτίο, δύο κανάλια

Τετραγωνικό σήμα 1kHz, μέγιστη ισχύς σε φορτίο 8Ω thd+N σε συνάρτηση με την ισχύ εξόδου. Φορτίο 8Ω (κόκκινο), 4Ω (πράσινο)
Τα πρώτα σημάδια υπερφόρτωσης του ενισχυτή για το φορτίο των 8Ω εκδηλώνονται στα 180W με όριο παραμόρφωσης 0.04%, ενώ στα 4Ω, η υπερφόρτωση του ενισχυτή ξεκινά από τα 210W με όριο παραμόρφωσης 0.06%.
Σε θέματα ταχύτητας, ο MAP-800 κινήθηκε στο μέσο όρο. Η απόκριση σε τετραγωνικό σήμα είναι καθαρή χωρίς overshoot, το slew rate μετρήθηκε στα 3.78μS και ο ρυθμός ανόδου στα 24.4V/μS.
Το φάσμα αρμονικών του ενισχυτή με σήμα 1kHz έχει γενικώς χαμηλή στάθμη με μόνο τις πρώτες αρμονικές να βρίσκονται πάνω από τα -120dBr. Επίσης χαμηλή στάθμη διατηρούν και οι συχνότητες των 50Hz και 100Hz, που προέρχονται συνήθως από το τροφοδοτικό και την ανόρθωση αντιστοίχως.
 

Φάσμα αρμονικών για σήμα 1kHz, 10Wrms/8Ω. Φάσμα θορύβου. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.1Wrms/8Ohm, βραχυκυκλωμένη είσοδος.

Ακρίβεια ρυθμιστικού στάθμης Ακρίβεια αποέμφασης RIAA. 0dBr: 1kHz, 1Vrms, Tape Out.
Το φάσμα θορύβου του MAP-800 αποκαλύπτει μία σχετικά ήσυχη συσκευή χωρίς υψίσυχνες συνιστώσες οι οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται από την οθόνη και τα κυκλώματα ελέγχου. Ισχυρότερες πηγές θορύβου είναι ο μετασχηματιστής (hum λίγο πάνω από τα -90dBr) και το κύκλωμα ανόρθωσης (κοντά στα -80dBr).
Οι στατικές μετρήσεις θορύβου επιβεβαιώνουν τις παραπάνω παρατηρήσεις, καθώς ο ενισχυτής βρίσκεται μέσα στους καλύτερους με -64.8dBr(A).  
To ρυθμιστικό στάθμης στην μέση της διαδρομής του εισάγει μια μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των καναλιών, η οποία πάντως παραμένει κάτω από 0.5dB και μπορεί, επομένως, να θεωρηθεί μικρή.
Ο προενισχυτής phono κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα τόσο σε θέματα ακρίβειας αποέμφασης με αποκλίσεις μικρότερες του +/-0.25dB όσο και σε θέματα θορύβου όπου, με 91.7dBr(A) ήταν ο καλύτερος που μετρήσαμε.
Ακροάσεις
Ο MAP-800 αποδείχθηκε ένας επιβλητικός ενισχυτής με σημαντικές δυνατότητες οδήγησης και καλό έλεγχο των ηχείων. Κατά την διάρκεια της δοκιμής δημιούργησε υψηλές στάθμες στον χώρο ακρόασης και μας δημιούργησε την εντύπωση ότι θα μπορέσει να υποστηρίξει συστήματα με ηχεία τυπικής ευαισθησίας σε μεσαίους ή και μεγαλύτερους χώρους, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι χαμηλές συχνότητες αποδόθηκαν με καλό όγκο και σώμα, ίσως με μια τάση υπερελέγχου σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά πάντοτε με καλή λεπτομέρεια και δυνατότητες περιγραφής. Η μεσαία περιοχή φάνηκε να διαθέτει καλή ισορροπία και ουδετερότητα με την ανθρώπινη φωνή να χαρακτηρίζεται από καλή άρθρωση και τα έγχορδα της περιοχής να μην καταπιέζουν τον ακροατή και να μην επιβάλλονται στο ηχητικό στιγμιότυπο. Ψηλά, ο ενισχυτής αποδείχθηκε αρκετά γρήγορος, στρογγυλεύοντας ελάχιστα τα μέτωπα στις γρήγορες νότες του πιάνου, διαθέτει αρμονικό πλούτο και διαύγεια. Ο ενισχυτής δημιούργησε άνετα υψηλές στάθμες στον χώρο ακρόασης, χωρίς να δείχνει ίχνη κόπωσης ή υπερφόρτωσης και χωρίς να κουράζει τους ακροατές. Έργα με μεγάλες δυναμικές αντιθέσεις αποδόθηκαν σωστά, με τα χαμηλά περάσματα να διατηρούν την λεπτομέρεια και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.
Η στερεοφωνική εικόνα εστιάζεται σε κάποια απόσταση από τον ακροατή, διαθέτει καλό πλάτος και βάθος και ο εστιασμός των μεμονωμένων ηχητικών πηγών ή των μεγάλων οργανικών ομάδων της συμφωνικής ορχήστρας είναι ρεαλιστικός.
Τελικώς...
... ο MAP-800 είναι ένας ισχυρός ολοκληρωμένος ενισχυτής ο οποίος μπορεί να καλύψει με άνεση μέτριους και μεγάλους χώρους και να οδηγήσει σχετικώς δύσκολα ηχεία σε υψηλές στάθμες. Προσφέρει επαρκείς δυνατότητες σύνδεσης, έχει ενδιαφέρουσα αισθητική και, με βάση την τιμή του, μπορεί να “παίξει” στα ίσα ζευγάρια προ -τελικών στην χαμηλότερη ή και την μεσαία κατηγορία τιμής. Σαφώς πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα αγορά, ιδιαίτερα αν ψάχνετε για μια πλήρη συσκευή με πολλά βατ.
Τιμή: 2.000 ευρώ
info: Spectrum Electronics, τηλ.: 210-240.5111, web:
http://www.advance-acoustic.com

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr