Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS:  ΕΝΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ...

SITE MAP


REVIEW

GROUP TEST: 11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Leema Acoustics Pulse

Εισαγωγή > Η διαδικασία της δοκιμής > Advance Acoustic MAP-800 > Cambridge Audio Azur 840A V2.0 > Harman/Kardon HK990 > Leema Acoustics Pulse > Magnat MA800 > NAD C375BEE > Naim Audio Nait XS > Onkyo A-9755 > Red Wine Audio Signature 30.2 > Sony STR-DA1500 ES > XTZ Class A100D3 > Συμπεράσματα > Πίνακες Τεχνικών Χαρακτηριστικών και Μετρήσεων

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Γενικώς
Ο Pulse είναι ο μικρότερος ολοκληρωμένος ενισχυτης της Leema και βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από τον γνωστό Tucana, μια συσκευή η οποία έχει πάρει καλές κριτικές στο παρελθόν.
Πρόκειται για μια τυπική Βρετανική κατασκευή, συναρμολογημένη σε μια ενιαία πλακέτα με κοινό μετασχηματιστή και δύο πυκνωτές των 10.000μF και για τα δύο κανάλια, οι οποίοι τροφοδοτούν ένα κύκλωμα με διακριτά εξαρτήματα. Ο προενισχυτής είναι υλοποιημένος με τελεστικούς OP275 της Analog Devices και το phono είναι προσεγμένο στις λεπτομέρειες με ξεχωριστή σταθεροποίηση και διακριτούς παράλληλους ημιαγωγούς στο στάδιο εισόδου mc.
Διαθέτει 5 εισόδους single ended, είσοδο phono mm/mc είσοδο για επεξεργαστή AV από όπου ο χρήστης μπορεί να συνδέσει επεξεργαστή surround, μία έξοδο εγγραφής, έξοδο προενισχυτή, έξοδο 3.5mm για σύνδεση με ακουστικά καθώς και είσοδο για media player στην πρόσοψη, μια πολύ καλή ιδέα που δείχνει ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι... συνδεδεμένη με το παρόν. Για την σύνδεση των ηχείων προσφέρεται ένα ζεύγος υποδοχών ανά κανάλι.
Η αισθητική του Pulse είναι, χωρίς αμφιβολία ενδιαφέρουσα και η ποιότητα κατασκευής του πολύ καλή, με υλικά καλής ποιότητας όπου χρειάζεται.
Μετρήσεις
Σε φορτίο των 8Ω και με όριο παραμόρφωσης 0.3%, ο Pulse απέδωσε 79W ενώ σε φορτίο των 4Ω με παραμόρφωση 0.3%,η μέγιστη ισχύς αυξήθηκε στα 110W. Με συντελεστή αύξησης της ισχύος 1.39 κινήθηκε κοντά στον μέσο όρο όσον αφορά στις δυνατότητες παροχής ρεύματος. Ο συντελεστής απόσβεσης υπολογίστηκε στο 145.
Η απόκριση συχνότητας είναι πρακτικώς επίπεδη με ελαφρές αποκλίσεις (μικρότερες του 0.5dB)στα άκρα του φάσματος. Οι διαφορές μεταξύ των καναλιών είναι, επίσης, πολύ μικρές (<0.25db). Με το σύνθετο φορτίο, η απόκριση δεν είναι εντελώς επίπεδη σε όλο το φάσμα, αντιθέτως παρουσιάζεται μία μικρή βύθιση (περί το 0.5dB) στα 70Hz, ενώ από τα 3kHz περίπου αρχίζει μια σταδιακή αποκοπή με πολύ ήπια κλίση φθάνοντας το 0.8dB στα 20kHz.

Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.3%thd+N/8Ohm, δύο κανάλια Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.3%thd+N/Σύνθετο φορτίο, δύο κανάλια

Τετραγωνικό σήμα 1kHz, μέγιστη ισχύς σε φορτίο 8Ω thd+N σε συνάρτηση με την ισχύ εξόδου. Φορτίο 8Ω (κόκκινο), 4Ω (πράσινο)
Με φορτίο 8Ω τα πρώτα δείγματα υπερφόρτωσης εμφανίζονται στα 59W με όριο παραμόρφωσης τα 0.3%  ενώ  με φορτίο 4Ω ο ενισχυτής αυξάνει την ισχύ του μέχρι και τα 79W, με όριο παραμόρφωσης 0.7%. Το γεγονός ότι οι μετρήσεις αυτές δεν συμβαδίζουν με τις στατικές (οι οποίες είναι υψηλότερες σε W) δεν πρέπει να δημιουργεί απορία. Στις στατικές μετρήσεις ο χειριστής έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή του να ρυθμίσει την στάθμη εισόδου (παρατηρώντας και την κυματομορφή στον παλμογράφο) ενώ σε μετρήσεις με σάρωση υπάρχουν συγκεκριμένοι χρονικοί και μαθηματικοί περιορισμοί.
Με χρόνο ανόδου 2.7μS ο Pulse αποδείχθηκε αρκετά γρήγορος, αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η πολύ καλή ποιότητα στην κυματομορφή εξόδου του η οποία εμφανίστηκε με ομοιόμορφη κλίση, χωρίς παραμορφώσεις και χωρίς overshoot. Ο ρυθμός ανύψωσης υπολογίστηκε στα 9.2V/μS.
Ο Pulse παρουσίασε γενικώς αρκετές αρμονικές με σημαντικές στάθμες καθώς πολλές από τις πρώτες συνιστώσες βρίσκονται πάνω από τα -100dBr, η κατανομή τους όμως είναι ομαλή με φθίνουσα πορεία. Η ισχυρή πρώτη αρμονική, για σήμα 1kHz, αφήνει υπόνοιες για ευχάριστο ηχητικό χαρακτήρα στο όριο ενώ το τροφοδοτικό φαίνεται αρκετά θορυβώδες με το hum να βρίσκεται στα -90dBr περίπου και την ανόρθωση αρκετά ψηλά, στα -60dBr.

Φάσμα αρμονικών για σήμα 1kHz, 10Wrms/8Ω. Φάσμα θορύβου. Στάθμη αναφοράς: 1kHz, 0.1Wrms/8Ohm, βραχυκυκλωμένη είσοδος.

Ακρίβεια ρυθμιστικού στάθμης Ακρίβεια αποέμφασης RIAA. 0dBr: 1kHz, 1Vrms, Tape Out.
Το φάσμα του θορύβου κινείται σε παρόμοια λογική, επιβεβαιώνοντας τον σχετικά υψηλό θόρυβο από το τροφοδοτικό, ενώ η απουσία σήματος εισόδου αποκαλύπτει μια σειρά από υψίσυχνες συνιστώσες οι οποίες θα μπορούσαν να αποδοθούν στα κυκλώματα ελέγχου, Η στατική μέτρηση του θορύβου (-50.3dBr(A)) επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Pulse είναι, πράγματι, κάπως θορυβώδης.
Το ρυθμιστικό στάθμης αποδείχθηκε αρκετά ακριβές εισάγοντας, στο μέσο της διαδρομής του ελάχιστη διαφοροποίηση στην σχέση μεταξύ των δύο καναλιών.
Ο ενσωματωμένος προενισχυτής φωνογραφικής κεφαλής είναι καλής ποιότητας. Προσφέρει αρκετά χαμηλό θόρυβο τόσο στη ρύθμιση mm όσο και στη ρύθμιση mc (-78.3 και -62.6dBr(A) αντιστοίχως) και η ακρίβειά του βρέθηκε μέσα στο όρια του 0.5dB.
Ακροάσεις
Παρά την μικρή του ισχύ, ο Pulse αποδείχθηκε ένας φιλότιμος ενισχυτής επιτυγχάνοντας αρκετά υψηλές στάθμες, διατηρώντας τον έλεγχο του ηχείου σχεδόν σε κάθε περίπτωση ενώ δεν μας κούρασε ποτέ, ακόμη και κοντά στο όριό του. Με βάση τα παραπάνω είναι κατάλληλος για έναν μικρό ή μέτριο χώρο και αν αυτό γίνει σεβαστό, τα αποτελέσματα θα είναι αρκούντως εντυπωσιακά.
Ο ενισχυτής κατεβαίνει πολύ χαμηλά με χαρακτηριστική άνεση και μπορεί να αποδώσει με ευκολία τον όγκο της συμφωνικής ορχήστρας αλλά και την αίσθηση των συνθετητών χωρίς να χάνει σε λεπτομέρεια. Ειδικά στο θέμα της λεπτομέρειας σε μεγάλα ακουστικά όργανα (κόντρα μπάσο, πιάνο κ.λπ), ο Pulse βρέθηκε πιο κοντά από όλους τους ενισχυτές στην αίσθηση που έχουμε από το σύστημα αναφοράς. Η μεσαία περιοχή αποδίδεται με ουδετερότητα και βρίσκεται, ίσως, λίγο πίσω, χωρίς αυτό να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα παρά μόνο μια ξεχωριστή αίσθηση. Οι υψηλές συχνότητες αποδόθηκαν αρκετά σωστά, με δύσκολα όργανα όπως το βιμπράφωνο να είναι λίγο πιο στεγνά από όσο θα θέλαμε, φωτεινά αλλά με ταχύτερες αποσβέσεις.
Η στερεοφωνική εικόνα ακολουθεί την λογική της μεσαίας περιοχής (προφανώς υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των δύο στοιχείων): Ο ακροατής έχει την αίσθηση ότι κάθεται κάπως μακρυά από την υποθετική σκηνή η οποία, πάντως είναι σαφής και με πολύ καλή αίσθηση της λεπτομέρειας και της κίνησης.
Τελικώς...
... ο ενισχυτής της Leema Acoustics αποτελεί έναν από τους δύο εκπροσώπους της κλασικής βρετανικής σχολής η οποία, ως φαίνεται ζει και βασιλεύει! Παρά τη μικρή του ισχύ έχει αρκετές δυνατότητες οδήγησης, καλό ήχο και αρκετές ευκολίες ώστε να ενσωματωθεί σε ένα σύγχρονο σύστημα. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι η τιμή του, η οποία τον φέρνει πολύ κοντά στον πολύ ισχυρότερο και με επίσης πολλά προσόντα Cambridge Audio.
Τιμή: 1350 ευρώ,
info: StepCom, τηλ.: 210-963.5365, web:
http://www.stepcom.gr , http://www.leema-acoustics.com/

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr