Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 1ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Κείμενο-φωτό: Δημήτρης Σταματάκος

Εφέτος, το σόου στο Μόναχο ξεπέρασε σε μέγεθος και σε ενδιαφέρον αυτό κάθε άλλης χρονιάς, σηματοδοτώντας, πιθανώς μια τάση ανάκαμψης στον χώρο του απαιτητικού audio. Και μιλάμε όχι μόνο για οικονομική ανάκαμψη, αλλά -το σημαντικότερο- ανάκαμψη ιδεών και φιλοσοφίας!
Μπαίνοντας στην δεύτερη δεκαετία της, από την στιγμή που μετακόμισε από το συμβολικό Kempinski της Φρανκφούρτης, όπου φιλοξενήθηκε για τελευταία φορά το 2003, η μεγαλύτερη (και σίγουρα πιο διεθνής) έκθεση συστημάτων υψηλών απαιτήσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους έδειξε, ίσως, τον καλύτερο εαυτό της. Πιο μεγάλη, πιο διεθνής και πιο ενδιαφέρουσα φάνηκε να αφορά περισσότερο κόσμο. Είδαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συσκευές (και, με την ευκαιρία, αισθητή ελληνική παρουσία στην πλευρά των κατασκευαστών), ιδέες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικές μεσοπρόθεσμα και γενικώς αποκομίσαμε την αίσθηση ότι η υψηλή πιστότητα κινείται, πλέον, με ένα ικανοποιητικό ρυθμό αφήνοντας πίσω της κάποια (όχι λίγα) χρόνια μακάριας ομφαλοσκόπησης.
Δεν είναι ανάγκη να αρκεστείτε στις εισαγωγικές αυτές δηλώσεις. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες των οποίων ο αριθμός, για πρώτη φορά, απαίτησε να χωρίσουμε την ανταπόκριση σε δύο μέρη. Ξεκινήστε από εδώ για το πρώτο μέρος και βρείτε τη συνέχεια εδώ.