Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 2ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Καλώδιο για χρήση σε υποδομές Ethernet τερματισμένο με βύσματα RJ45, από την Audioquest. Υπάρχει σε πέντε εκδόσεις με διαφορετικά υλικά σε αγωγούς και διηλεκτρικό και διαφορετικά μήκη, με τιμές από € 25,- μέχρι € 700,- (αυτό το τελευταίο πείτε το χαμηλόφωνα αν μιλάτε σε άνθρωπο της πληροφορικής -μη πάθει τίποτε) ενώ υπάρχει και δυνατότητα πόλωσης του διηλεκτρικού, κάτι που το συνηθίζει η εταιρία σε διάφορα μοντέλα της.

To Zero 1 της Avantgarde δεν είναι καινούριο αλλά προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον καθώς αποτελεί την προσπάθεια της εταιρίας να συνδυάσει τις αξίες της χοάνης με αυτές του ενεργού ηχείου που είναι ασύρματο και μπορεί να διαχειριστεί σήματα στο ψηφιακό πεδίο.

Η AVM επέδειξε την σειρά τελικών ενισχυτών 8.2 η οποία θα είναι διαθέσιμη είτε σε δικαναλική είτε σε μονομπλόκ έκδοση…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… καθώς και τις νέες συσκευές της σειράς evolution με δυνατότητα streaming. Στην κορυφή του ρακ φαίνεται ο media server της εταιρίας (Μusic Library).

Νέα έκδοση του δικαναλικού τελικού VX-R. O νέος ενισχυτής θα ονομάζεται XV-R Twenty και αναμένεται στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Η BC Acoustique είναι μια εταιρία η οποία συζητείται αρκετά τελευταίως. Εδώ ο ολοκληρωμένος ενισχυτής EX-322…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… και εδώ το ζευγάρι προ/τελικού EX 322D/EX 522, με τον προενισχυτή να περιλαμβάνει και ψηφιακό interface.

Πίσω από την Bluesound φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι από τους ανθρώπους που παλαιότερα υπήρξαν στελέχη της NAD και στόχος τους είναι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ήχου υψηλής ανάλυσης και της τεχνολογίας ασύρματης μετάδοσης. Τα Node (αριστερά) και Vault (δεξιά) που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αντιστοίχως το media bridge και ο media server (με δίσκο 1ΤΒ και δυνατότητα ripping) της εταιρίας.

Αυτό είναι το πρωτότυπο ενός νέου (αγνώστων λοιπών στοιχείων και λεπτομερειών) της Blumenhofer Acoustics. Το “συλλάβαμε” να παίζει με τους μεγάλους μονομπλόκ της Allnic.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H BMC επέδειξε τον μικρό DAC της (Pure DAC)…

… καθώς και το ηχείο βάσης Pure Vox το οποίο βασίζεται σε τουίτερ τεχνολογίας AMT…

… και σε συμπεριφορά δίπολου για την δημιουργία του πεδίου αντήχησης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το αρκετά ιδιόμορφο λαμπάτο τροφοδοτικό της Brinkmann (Roent II)…

… οδήγηση το νέο πλατό της εταιρίας το οποίο ονομάζεται Spyder.

Τα δύο μικρότερα της κλασικής σειράς της Brodmann, το VC-1 (αριστερά) και το VC-2 (δεξιά).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Music Player 150 της Burmester περιλαμβάνει σκληρό δίσκο SSD για την αποθήκευση αρχείων, υποστηρίζει σύνδεση UPnP και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, μια ισχυρότερη συσκευή αυτής της κατηγορίας, το Musiccenter 151, το οποίο περιλαμβάνει CD player/ripper, 2 SSD των 2ΤΒ και είναι συμβατό με συνδέσεις UPnP/DLNA. Υποστηρίζει streaming μέσω δικτύου/διαδικτύου και USB και μπορεί κανείς να το διαχειριστεί μέσω web interface ή εφαρμογής iOS.

H Cabasse παρουσίασε μια νέα σειρά ηλεκτρονικών για την οδήγηση του κορυφαίου La Sphere. Σε αυτήν περιλαμβάνεται νέος ψηφιακός επεξεργαστής ο οποίος λειτουργεί στα 24bit/96kHz και νέοι τελικοί ενισχυτές. Το σύστημα του ενεργού La Sphere απαιτεί έναν επεξεργαστή και οκτώ τελικούς, έναν ανά δρόμο, σε κάθε ηχείο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εφέτος ήταν η πρώτη φορά -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- που η εταιρία επέδειξε το La Sphere σε λειτουργία και οι επισκέπτες μπορούσαν να το ακούσουν. Δίπλα του βρίσκεται το Grand iO2.

To Pacific 3 είναι το μεγαλύτερο ηχείο της Cabasse που χρησιμοποιεί κλασική καμπίνα. Εννοείται ότι και σε αυτή την περίπτωση οι μεσαίες και υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ομοαξονική μονάδα (την BC17).

Η Γαλλική εταιρία έχει δώσει έμφαση στα ασύρματα συστήματα. Εδώ, φαίνεται το ολοκληρωμένο Stream 1 το οποίο υποστηρίζει WiFi και Bluetooth, συνδέσεις μέσω DLNA και την τεχνολογία NFC…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… και εδώ, φαίνεται το streamer μια συσκευή η οποία επιτρέπει την σύνδεση κάθε συμβατικού συστήματος με ασύρματα players.

To A6 είναι ένα μικρό ενεργό ηχείο της Cayin…

… η οποία, μεταξύ άλλων, επέδειξε τον μετατροπέα DAC11…