Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 2ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Block της G Lab Design Fidelity είναι περισσότερο μια άσκηση αισθητικής και κατασκευαστικών δυνατοτήτων πίσω από την οποία βρίσκεται ο σχεδιαστής Mateusz Glowka και της εταιρίας Elzab. Από πλευράς ηλεκτρονικών, πρόκειται για έναν λαμπάτο single ended με μια EL34 της JJ ανά κανάλι που αποδίδει 5.5W και προσφέρει είσοδο phono και δύο line.

To Berlina RC11 είναι το κορυφαίο ηχείο της Gauder Akustik. Είναι ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου τεσσάρων δρόμων με κεραμικά γούφερ και μιντ/γούφερ, μιντ και τουίτερ με διαφράγματα από διαμάντι και δυνατότητα ισοστάθμισης ώστε να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του χώρου.

Σειρά ακουστικών της Grado, προς επίδειξη…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Grimm Audio επέδειξε το πλήρες σύστημα του LS1 (με το sub) σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή ο οποίος είναι συμβατός με streams DSD.

Νέος μετατροπέας d/a από την Hegel. Ο HD12 θα είναι συμβατός με DSD (μέχρι 128x) και με σήματα PCM μέχρι τα 24/192. Θα χρησιμοποιεί chip της AKM για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό νέο interface για τη θύρα USB, ενισχυτή ακουστικών και τηλεχειρισμό για την επιλογή εισόδων και την ρύθμιση της στάθμης.

Μικροσκοπικό ρακ με συσκευές της iFi, μια εταιρία που φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα τόσο από πλευράς ποικιλίας προϊόντων όσο και από πλευράς τεχνολογίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πάντα επιβλητικό S9900 στη “μεγάλη” σειρά K2 της JBL.

Η Kef κέρδισε τις εντυπώσεις, καταρχήν, με την παρουσίασε ενός νέου, μεγαλύτερου Blade, που ονομάζεται, πολύ λογικά, Blade 2…

…αλλά, κυρίως, με την παρουσίαση των ηχείων της νέας σειράς Reference. Εδώ, φαίνεται το κορυφαίο μοντέλο Reference 5 το οποίο βασίζεται σε μια μονάδα Uni-Q (με τουίτερ ίντσας και μιντ 5 ιντσών από αλουμίνιο) και τέσσερα γούφερ 6.5 ιντσών με κώνους από αλουμίνιο. Το μήκος του bass reflex μπορεί να αλλάξει ώστε το ηχείο να κατέβει λίγο χαμηλότερα (στα 32Hz από τα 35Ηz).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Γερμανική Langerton Configurations παρουσίασε το ενδιαφέρον Duo Capable, ένα ηχείο δύο δρόμων με ξεχωριστές καμπίνες για τις υψηλές και τις χαμηλές συχνότητες ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία ενός συστήματος με τα σωστά φασικά χαρακτηριστικά…

… και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό της έκθεσης να δει και να ακούσει για πρώτη φορά το νέο της μοντέλο, to Configuration Holograf ένα μικρό ηχείο βάσης του οποίου οι μονάδες είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένες μέσω της διαμόρφωσης της καμπίνας (η οποία είναι αρκούντως περίεργη…).

Το 5.1 της Lansche Audio ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ακούσει κανείς το τουίτερ plasma (Corona) για το οποίο είναι γνωστή η εταιρία.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ηχητικές δυνατότητες “πακέτο” που περιλαμβάνει το Q5 της Magico και τους μονομπλόκ τελικούς 701 της Soulution.

Βεβαίως, από πλευράς Magico την παράσταση έκλεψε η παρουσίαση (εν λειτουργία μάλιστα) του κορυφαίου Ultimate III ενός συστήματος με χοάνες για την απόδοση όλων των συχνοτήτων μέχρι τα 125Ηz κάτω από τα οποία αναλαμβάνει ένα 15ιντσο γούφερ σε κλειστή καμπίνα. Πρόκειται για μια απίστευτη κατασκευή αξίας 600.000 δολαρίων.

Και η Marantz στον χορό των DAC/Ενισχυτών ακουστικών. O νέος HD-DAC1 της εταιρίας είναι συμβατός με και DSD (128x). Βασίζεται στο CS4398 της Cirrus και χρησιμοποιεί διπλό κύκλωμα clock.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Mark Levinson. Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε τον No.585 διαθέτει ψηφιακό interface που μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32/192 αλλά και DSD (με DAC βασισμένο σε ολοκληρωμένο τεχνολογίας Sabre), ρύθμιση στάθμης με δικτύωμα αντιστάσεων R-2R και αποδίδει 200/350W σε φορτία 8/4Ω, από στάδιο εξόδου τάξης AB.

Το νέο κορυφαίο Martin Logan: Ονομάζεται Neolith και είναι μια υβριδική σχεδίαση που χρησιμοποιεί ηλεκτροστατικό πάνελ (με διαστάσεις 22x48in, το μεγαλύτερο που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εταιρία) για την απόδοση των υψηλών και των μεσαίων συχνοτήτων και ένα 12ιντσο γούφερ για απόδοση των χαμηλών/πολύ χαμηλών.

Το Neolith οδηγήθηκε (πολύ πειστικά) από ένα ζευγάρι μονομπλόκ Moon 880m της Sim Audio.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To CD player Ν31 ανήκει στη σειρά Noble της MBL και προσφέρει οπτικώς απομονωμένη θύρα USB (24/192) καθώς και δυνατότητα ψηφιακής σύνδεσης με συσκευές iOS.

O ολοκληρωμένος ενισχυτής N51, της ίδιας σειράς, χρησιμοποιεί της τεχνολογία LASA (Linear Analog Switching Amplifier) της MBL, η οποία -κατά την εταιρία- εξασφαλίζει χαμηλή παραμόρφωση ανεξάρτητη της συχνότητας και, επίσης, έχει δυνατότητα επιλογής λειτουργίας σε χαμηλό κέρδος για χαμηλότερο θόρυβο. Και οι δύο συσκευές είναι πρωτότυπα. Αναμένονται στο δεύτερο μισό του 2014.

Ολοκληρωμένο ηχοσύστημα McAire από την McIntosh. Βασίζεται στην τεχνολογία AirPlay για το ασύρματο streaming αρχείων από πόρους του δικτύου που τρέχουν iTunes και περιλαμβάνει ηχεία τριών δρόμων.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To MiZiK είναι ένα ενδιαφέρον σύστημα συσκευών (για το σασί των οποίων είναι υπεύθυνο το γραφείο σχεδιασμού Ochoa y Diaz-Llanos). Περιλαμβάνει DAC (dPlay), προενισχυτή phono με ενσωματωμένο ADC (dVin) και τον απαραίτητο server/streamer με δίσκο SSD (dStream). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χρήση της τεχνολογίας αντιστάθμισης της Wadax (με την ενσωμάτωση του VLSI MusIC) για την ελαχιστοποίηση των παραμορφώσεων.

Βασισμένοι στο γνωστό άρθρωμα τάξης D NC1200 της Hypex, οι μονομπλόκ Kaluga της Mola-Mola αποδίδουν 400/700W σε φορτια 8/4Ω. Τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά είναι, όντως, εντυπωσιακά.

Η Ολλανδική εταιρία επέδειξε, επίσης, τον προενισχυτή Makua μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συσκευή ως προς τις δυνατότητες δρομολόγησης του σήματος που προσφέρει (με presets που μπορούν να δημιουργηθούν μέσω υπολογιστή). Προσφέρει πέντε εισόδους (single ended και balanced) βηματικό εξασθενητή και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μια σειρά από πρόσθετα κυκλώματα, από DAC και Phono μέχρι ρυθμιστικά τόνου.