Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

DNM Reson

Φωτό_Ανοίγματος

Το Reson της DNM είναι η έκδοση για ψηφιακή χρήση του γνωστού καλωδίου της εταιρίας, το οποίο δεν είναι ομοαξονικό, αλλά χρησιμοποιεί δύο παράλληλους μονόκλωνους αγωγούς από χαλκό σε μια ταινία από συνθετικό υλικό. Η ίδια η DNM αναφέρει ότι με αυτή την αρχιτεκτονική το μεγαλύτερο ποσοστό του διηλεκτρικού είναι ο αέρας. Τα βύσματα είναι τύπου RCA και ανήκουν επίσης στην DNM.
Οι μετρήσεις μεταφοράς ψηφιακού σήματος έδειξαν ένα καλώδιο με καλή ταχύτητα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θορύβου του οποίου η δυνατότητα μεταφοράς υψηλότερου bitrate είναι αρκετά καλή, αν και στο αντίστοιχο διάγραμμα εμφανίζει μια ορατή καθυστέρηση στα μέτωπα και το άνοιγμα του οφθαλμού προσεγγίζει αρκετά τα όρια που έχει θέσει το AES. Ο χρόνος ανόδου είναι από τους υψηλότερους της δοκιμής (και ο υψηλότερος της κατηγορίας κάτω από 100 ευρώ). To jitter που εισάγει το Reson είναι πολύ χαμηλό στα 44.1kHz (το sampling και το zero-crossing είναι πρακτικώς μηδενικά) αλλά ανεβαίνει αρκετά στα 88.2kHz με το data jitter, στην περίπτωση αυτή να είναι το υψηλότερο της δοκιμής. Η χαρακτηριστική του αντίσταση δεν μπορεί να υπολογιστεί (με τα διαθέσιμα εργαλεία) καθώς δεν είναι ομοαξονικό.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Η ιδιαίτερη κατασκευή του Reson φαίνεται να αντανακλάται και στην ηχητική του συμπεριφορά. Το καλώδιο έχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή παρουσία, δημιουργώντας μια ανάγλυφη αλλά κάπως στενή (σε σχέση με το άνοιγμα των ηχείων) εικόνα η οποία, πάντως έχει πολλές λεπτομέρειες. Χαμηλά, ακούστηκε ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, πολύ καλό σε θέματα όγκου και ελέγχου για την τιμή του (σαφώς ανώτερο της αναφοράς) ενώ παράλληλα αποδίδει με τρόπο που προσελκύει τον ακροατή και τον βάζει μέσα στο άκουσμα. Η γενική συμπεριφορά του συστήματος μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμικό, παρόν στον χώρο, με καλές δυνατότητες περιγραφής και ταυτόχρονα ξεκούραστο και με μια αίσθηση μεγέθους που είναι ενδιαφέρουσα και ευχάριστα προκλητική. Οι υψηλές συχνότητες αποδόθηκαν καλά, αλλά μας φάνηκαν κάπως πιο στεγνές σε σχέση με την αναφορά, γεγονός που πιθανόν οφείλεται στις γρήγορες αποσβέσεις και το σχετικά λεπτό σώμα που αποδίδει το Reson, το οποίο, πάντως, δεν στερείται έκτασης και δεν γίνεται σκληρό ή κουραστικό ακόμη και με το πλέον απαιτητικό πρόγραμμα.

Τελικώς...

... πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον καλώδιο, με πολύ λογική τιμή και καλό ήχο. Αξίζει τον κόπο ακόμη και να πειραματιστείτε.