Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

Jorma Design Digital

Φωτό_Ανοίγματος

To ψηφιακό καλώδιο της Jorma Design βασίζεται σε αγωγό από χαλκό υψηλής καθαρότητας και διηλεκτρικό από τεφλόν. Το κομμάτι που είχαμε για δοκιμή ήταν τερματισμένο με βύσματα BNC κατασκευασμένα από κράμα αργύρου χαλκού με τις συνδέσεις να έχουν γίνει με συμπίεση και όχι με κολλήσεις.
To καλώδιο της Jorma ανήκει στα αργά καλώδια της δοκιμής αυτής έχοντας τον πέμπτο υψηλότερο χρόνο ανόδου στον παλμό preamble, επίδοση που δικαιολογείται εν μέρει επειδή η κλίση του παλμού αλλάζει ελαφρώς λίγο πριν το σημείο μέτρησης. Τα διαγράμματα οφθαλμού είναι τυπικά της δοκιμής, με καθαρό μέτωπο και ελάχιστο θόρυβο σε χαμηλό birate (44.1kHz) και κάπως μικρότερη κλίση και ελαφριά παραμόρφωση στο υψηλότερο bitrate των 88.2kHz. Οι μετρήσεις jitter μπορούν να θεωρηθούν, επίσης, τυπικές κινούμενες κοντά στον μέσο όρο σε κάθε περίπτωση, χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 74Ω πολύ κοντά στην ιδανική τιμή των 75Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

To Jorma αποδείχθηκε εξαιρετικό σε θέματα εικόνας, προσφέροντας πολύ καλή λεπτομέρεια και αέρα μεταξύ των οργάνων της ορχήστρας. Χαμηλά έδωσε έκταση, πολύ καλή λεπτομέρεια χωρίς κανένα ίχνος ασάφειας ή θαμπάδας ενώ ο όγκος του ήταν, επίσης εξαιρετικός, με αποτέλεσμα το συνολικό άκουσμα να γίνεται, κατά περίπτωση επιβλητικό. Η γενική αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν αυτή του ξεκούραστου αλλά όχι κλινικού ήχου, που μεταφέρει στον χώρο ακρόασης ο,τι υπάρχει στην ηχογράφηση με ακρίβεια, διατηρώντας μια καλά υπολογισμένη ισορροπία. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων πήραμε εξαιρετική έκταση και σωστή απόσβεση, στοιχεία που συνέτειναν στην άψογη αναπαραγωγή των οργάνων της περιοχής και στην άψογη περιγραφή της κίνησης των ηχητικών πηγών στην σκηνή.

Τελικώς...

... έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη εξαιρετικό καλώδιο, από τα κορυφαία της κατηγορίας αυτής και της δοκιμής αυτής. Άψογα κατασκευασμένο με τυπικά καλή εργαστηριακή συμπεριφορά και αντίσταση πολύ κοντά στην ιδανική τιμή, το Jorma έπαιξε με άνεση το χαρτί της ουδετερότητας και κοντράρεται στο σημείο αυτό (και λόγω τιμής) με το Νirvana Transmission Digital. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.