Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

Nirvana Transmission Digital

Φωτό_Ανοίγματος

Το Transmission Digital είναι το φθηνότερο από τα δύο καλώδια της Nirvana που συμμετέχουν στην δοκιμή αυτή. Βασίζεται σε υψηλής ποιότητας επαργυρωμένο αγωγό και χρησιμοποιεί ως διηλεκτρικό PTFE (τεφλόν) σε στρώσεις, έτσι, ώστε σύμφωνα με την εταιρία το βασικό διηλεκτρικό να είναι, τελικώς ο αέρας. Το καλώδιο της δοκιμής τερματίζεται με custom βύσμα RCA.
Το Transmission Digital είναι ένα καλώδιο με χρόνο ανόδου λίγο μεγαλύτερο του γενικού μέσου όρου της δοκιμής. Η επίδοση αυτή δικαιολογείται αν παρατηρήσει κανείς ότι το σημείο της μέτρησης (90%) βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο του παλμού όπου η κλίση αρχίζει να μειώνεται. Το διάγραμμα οφθαλμού είναι, θα έλεγε κανείς, κλασικό, χωρίς ορατή παραμόρφωση και με ελάχιστο θόρυβο. Σε υψηλότερα bitrates (88.2kHz) το αντίστοιχο διάγραμμα δείχνει αύξηση της κλίσης, παραμόρφωση κοντά στις μέγιστες τιμές της κυματομορφής αλλά ο θόρυβος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα κι εδώ. To μικρό Nirvana είναι ένα, μαζί με το DIG-3000 της SAEC το μοναδικό καλώδιο που έχει να επιδείξει τρία μηδενικά σε μέτρηση jitter (sample, data και zero-crossing), όντας ένα από τα κορυφαία καλώδια σε αυτό το θέμα. Σε bitrate 88.2kHz κινείται κοντά στον μέσο όρο. H χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 69Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το μικρό Nirvana ακολούθησε κατά πόδας το μεγαλύτερο μοντέλο, όντας από την πρώτη στιγμή ακριβές, με πολύ σαφή και σταθερή εικόνα η οποία ήταν πλήρης λεπτομερειών τόσο στον άξονα του πλάτους όσο και στον άξονα του βάθους. Οι χαμηλές συχνότητες του Transmission Digital κινήθηκαν στο μοτίβο της ακρίβειας, καθώς πήραμε σωστό όγκο, καθόλου υπερβολές και πολύ καλές δυνατότητες στην περιγραφή μικρολεπτομερειών της περιοχής. Το σύστημα με το Nirvana απέκτησε μια σοβαρότητα, άνεση στην περιγραφή των ηχοχρωμάτων και των λεπτομερειών, αλλά παράλληλα και μια αυστηρότητα που δεν χαρίστηκε σε σκληρές ηχογραφήσεις καθώς, από ότι φαίνεται, η Nirvana είναι μια εταιρία που δεν αναζητά τον χαρακτήρα στα προϊόντα της, αλλά, μάλλον, την ουδετερότητα. Η περιοχή των υψηλών συχνοτήτων ήταν από τις καλύτερες της δοκιμής, ευχάριστα ουδέτερη, με άψογο σώμα και σωστές αποσβέσεις που δεν είχαν ίχνος βιασύνης. Το αποτέλεσμα ήταν ήχος χωρίς καμία τραχύτητα και παράλληλα ακριβής και φωτεινός.

Τελικώς...

... έχουμε να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα καλώδια της δοκιμής αυτής, τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε ακουστικό επίπεδο. Το μικρό Nirvana εισάγει πολύ μικρό jitter, έχει αντίσταση κοντά στα 75Ω και είναι, χωρίς παραχωρήσεις, ακριβές όσον αφορά στην ηχητική ταυτότητα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον αναζητά, βασικώς, την ουδετερότητα.