Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

845 Digital

Φωτό_Ανοίγματος

Το Digital της ελληνικής 845 είναι ένα καλώδιο βασισμένο σε μονόκλωνο αγωγό από χαλκό ο οποίος έχει υποστεί κρυογονική επεξεργασία, διηλεκτρικό τεφλόν και τερματίζεται με βύσματα RCA τα οποία επίσης έχουν υποστεί κρυογονική επεξεργασία και διαθέτουν μηχανισμό ασφάλισης.
Το καλώδιο της 845 κινείται λίγο πάνω από το μέσο όρο σε θέματα ταχύτητας με το σχετικό διάγραμμα να εμφανίζει μια αύξηση της κλίσης καθώς πλησιάζει προς τις μέγιστες τιμές του και το διάγραμμα οφθαλμού να εμφανίζει μια σχετική παραμόρφωση στο ίδιο σημείο, αλλά να παραμένει σχετικά καθαρό από θόρυβο. Με το sample rate στα 88.2kHz η κλίση των μετώπων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και το άνοιγμα του οφθαλμού μειώνεται αρκετά, πλησιάζοντας (αν και όχι πολύ) το ελάχιστο τυπικό όριο. Το jitter του 845 κινείται σε αρκετά λογικά επίπεδα και δεν δίνει λαβές για αρνητικά σχόλια σε καμία από τις τέσσερις μετρήσεις, είναι αμελητέο στη μέτρηση zero-crossing στα 88.2kHz και αρκετά χαμηλό στη μέτρηση eye-narrowing. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 82Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το καλώδιο της 845 φάνηκε να έχει έναν ευχάριστο, ξεκούραστο χαρακτήρα, εστιάζοντας την ηχητική σκηνή σχετικώς πίσω από τον άξονα των ηχείων γεγονός που δημιουργεί μια ατμοσφαιρική αίσθηση. Πήραμε πολύ καλό χαμηλό, ελάχιστα ογκώδες, με μια ελαφριά δόση υπερβολής (που σε κάποιους θα αρέσει), καλή λεπτομέρεια, χωρίς προβλήματα ασάφειας. Το συγκεκριμένο καλώδιο μας πρόσφερε μια ήπια αίσθηση, αποδείχθηκε αρκετά φιλικό προς τις σκληρές ηχογραφήσεις και, γενικά, χωρίς να χάνει κάτι ιδιαίτερο σε θέμα απόδοσης της λεπτομέρειας, προσφέρει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη. Ψηλά πήραμε καλή ανάλυση, χωρίς ίχνη τραχύτητας και πολύ καλά χρονικά χαρακτηριστικά, με πολύ καλή απόσβεση και πολύ καλή κίνηση των ηχητικών πηγών.

Τελικώς...

... το 845 είναι ένα ενδιαφέρον καλώδιο, σωστά υλοποιημένο (με εξαίρεση την κάπως υψηλή του αντίσταση), με χαμηλό jitter αλλά λίγο αργό για χρήση σε υψηλά bitrates. Βρήκαμε τον ήχο του ενδιαφέροντα και με άποψη. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 250.00 ευρώ

info: Νεοδομική, τηλ.: 210-246.6576