Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

Ringmat Pure Signal Cable

Φωτό_Ανοίγματος

To συγκεκριμένο καλώδιο είναι η ψηφιακή έκδοση του γνωστού από τα αναλογικά inteconnect της εταιρίας καλωδίου με τους τέσσερις κλώνους οι οποίοι χρησιμοποιούν αγωγούς από χαλκό και διηλεκτρικό πολυπροπυλένιο. Τα βύσματα στο κομμάτι της δοκιμής μας ήταν της DNM.
To Ringmat κινήθηκε στο μέσο όρο της δοκιμής αυτής από πλευράς ταχύτητας, κάτι που φαίνεται τόσο από τον χρόνο ανόδου του όσο και στα σχετικά διαγράμματα οφθαλμού, όπου τα μέτωπα είναι γρήγορα και καθαρά και ο θόρυβος χαμηλός. Με το σήμα στα 88.2kHz κινήθηκε επίσης στα αναμενόμενα. Η κυματομορφή καθυστερεί κάπως και είναι λίγο περισσότερο παραμορφωμένη ειδικά κοντά στη μέγιστη στάθμη αλλά δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο. Το jitter του Ringmat είναι από τα χαμηλότερα της κατηγορίας σε όλες τις μετρήσεις και παραμένει σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα ακόμη και κριτήριο την συνολική επίδοση όλων των καλωδίων της δοκιμής. Το zero crossing jitter είναι αμελητέο ακόμη και στα 88.2kHz. Η χαρακτηριστική αντίσταση υπολογίστηκε στα 67Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Όσο πρέπει ατμοσφαιρικό και παράλληλα ακριβές και με μια εικόνα που είναι σταθερή και με καλό πλάτος, το Pure Signal απέδωσε από την πρώτη στιγμή με έναν τρόπο που τράβηξε την προσοχή μας. Χαμηλά πήραμε πολύ καλή έκταση, ίσως ελάχιστη αυστηρότητα σε θέματα όγκου, ο οποίος δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει από την πηγή αλλά αρκετά καλή λεπτομέρεια και δύναμη περιγραφής. Παρά το ότι χάσαμε κάτι σε όγκο, το σύστημα με το Pure Signal δεν μας στέρησε από την δυναμική του παρουσία, την πολύ καλή περιγραφή των ηχοχρωμάτων και μια αίσθηση άνεσης στον χειρισμό της δυναμικής αντίθεσης η οποία μας άρεσε ιδιαίτερα. Το καλώδιο φαίνεται να είναι αρκετά διαφανές ώστε να αφήσει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πηγής να αναδειχθούν. Οι υψηλές συχνότητες που πήραμε με το Ringmat ήταν καλές, ευχάριστες και με καλό χρονισμό, γεγονός που μεταφράζεται σε ευχάριστη φωτεινή παρουσία από την οποία δεν μας έλειψε η λεπτομέρεια και η διαφάνεια.

Τελικώς...

...με πολύ καλή εργαστηριακή συμπεριφορά (αν και κάπως χαμηλότερη αντίσταση) το καλώδιο της Ringmat είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία συνοδεύεται από καλό ήχο. Από άποψη τιμής, κινείται κοντά στο άνω όριο της κατηγορίας και έχει, πάντως, να αντιμετωπίσει δύο ισχυρούς αντιπάλους.