Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

Συμπεράσματα

Φωτό_Ανοίγματος

Όσο και αν μεγεθύνονται από τα αντίστοιχα κείμενα που παρατίθενται, οι πραγματικές διαφορές μεταξύ των καλωδίων της δοκιμής είναι, σε απόλυτα μεγέθη εξαιρετικά μικρές και αυτό θα πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας όταν κάνετε την τελική επιλογή. Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα ψηφιακά καλώδια δημιουργούν μια γραμμή μεταφοράς σήματος σε συνεργασία με τις δύο συσκευές που συνδέουν, επομένως το αποτέλεσμα είναι κατά περίπτωση άμεσα εξαρτώμενο και από αυτές τις συσκευές και μάλιστα, από άδηλα χαρακτηριστικά τα οποία δεν ελέγχουν (ίσως) και οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Με βάση τα παραπάνω, οι καλύτερες επιλογές έχουν ως εξής:
Κάτω από τα 100 ευρώ:
To DNM Reson είναι, ίσως το φθηνότερο αξιόλογο ψηφιακό καλώδιο που μπορείτε να αγοράσετε. Στην μέση της κατηγορίας (γύρω στα 50 ευρώ) αξίζει να ασχοληθείτε σοβαρά με το XTZ Pearl White και το Supra Trico ενώ αν θέλετε να κινηθείτε κοντά στα 100 ευρώ η καλύτερη επιλογή είναι το Hyper 75 της Atlas μαζί με το Silver Sonic D-75 της DH Labs (αν δεν έχετε ανάγκη υψηλού bitrate).
Στην περιοχή 100-400 ευρώ:
Στην περιοχή λίγο πάνω από τα 100 ευρώ μας άρεσαν τα Black Cat Veloce, Vovox Initio και Eichmann Express 75, ενώ αν δεν έχετε ανάγκη υψηλών bitrates αξίζει και με το παραπάνω να κοιτάξετε και το κάπως ιδιόμορφο καλώδιο της Velvet Audio. Στο ανώτερο άκρο της κατηγορίας και σε ένα διάστημα 130 ευρώ περίπου, συνωστίζονται τέσσερα πολύ καλά κομμάτια, SAEC DIG-3000, 845 Digital (για χαμηλά bitrates), Stereolab XV-Ultra και Atlas Mavros 75. Η επιλογή μεταξύ τους θα απαιτήσει προσεκτική ακρόαση αλλά, με βάση τα όσα είδαμε και ακούσαμε εμείς, το Atlas Mavros 75 είναι το καλύτερο της κατηγορία αυτής.
Στην περιοχή άνω των 400 ευρώ:
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Με εξαίρεση τα Moving Air Abbey Road Reference και Kondo KSL-LPD τα οποία φαίνεται να είναι καλώδια ειδικών αποστολών (και επομένως έχουν πολύ συγκεκριμένη αξία), όλα τα υπόλοιπα (οκτώ τον αριθμό) είναι πραγματικά πολύ καλά με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Εμείς, ξεχωρίσαμε το Nirvana Trasnmission Digital, το Jorma Digital και το Furutech Digi-Reference III-NI για την εξαιρετική τους ακρίβεια και την ποιότητα κατασκευής τους και το Nexus Acoustics Digital Signature Gold για τον εξαιρετικά ανοιχτό ήχο του.

Φωτό Φωτό Φωτό

DNM Reson

Οehlbach NF113

XTZ Pearl White

Φωτό Φωτό Φωτό

Supra Trico

Analysis Plus Black Digital

Oehlbach NF13 MkII

Φωτό Φωτό Φωτό

Ringmat Pure Signal Cable

Atlas Hyper 75

DH Labs Silver Sonic D-75

Φωτό Φωτό Φωτό

SAEC DIG-6N

Black Cat Veloce

Vovox Initio 75

Φωτό Φωτό Φωτό

Velvet Audio Digital

Eichmann Express 75

Analysis Plus Digital Oval

Φωτό Φωτό Φωτό

SAEC HDI-6N

SAEC DIG-3000

845 Digital

Φωτό Φωτό Φωτό

Stereolab XV-Ultra 75Ω

Atlas Mavros 75Ω

Moving Air Abbey Road Reference

Φωτό Φωτό Φωτό

Stealth Varidig

Nirvana Transmission Digital

Jorma Design Digital

Φωτό Φωτό Φωτό

XLO Limited Edition LE-4

Nexus Acoustics DS Gold

Furutech Digi-Reference III-ΝΙ

Φωτό Φωτό Φωτό

Kondo KSL-LPD

Nirvana T-2

ZenSati #3