Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

Oehlbach NF13 MkII

Φωτό_Ανοίγματος

Πρόκειται για το ακριβότερο από τα δύο καλώδια της Oehlbach που συμμετείχε στη δοκιμή. Ως προϊόν είναι σαφώς πιο επιβλητικό με μεγαλύτερη διάμετρο και πιο προσεγμένη αισθητική, αν και τα βασικά του υλικά είναι τα ίδια: Αγωγοί από χαλκό, διηλεκτρικό Teflon και βύσματα custom της Oehlbach που έχουν αρκετά καλή αίσθηση στη χρήση.
Το NF13 κινήθηκε στον μέσο όρο της δοκιμής από πλευράς ταχύτητας, όπως προκύπτει τόσο από τον χρόνο ανόδου στο διάγραμμα του preamble όσο και από το eye pattern το οποίο είναι καθαρό και χωρίς ορατά προβλήματα και θόρυβο. Η καλή συμπεριφορά παραμένει και στη μέτρηση στα 88.2kHz, όπου πέραν της μικρής καθυστέρησης (πανομοιότυπη με αυτήν του NF113) δεν έχει να παρατηρήσει κανείς τίποτε το ιδιαίτερο. Το jitter του NF13 είναι πολύ χαμηλό. Από τις τέσσερις σχετικές μετρήσεις οι δύο κατέληξαν σε αμελητέες τιμές στα 44.1kHz ενώ και όλες οι υπόλοιπες κινήθηκαν κάτω από το μέσο όρο της δοκιμής, κάνοντας το NF13 to καλύτερο καλώδιο σε αυτή την κατηγορία τιμής σε αυτόν τον τομέα. Η χαρακτηριστική του αντίσταση υπολογίστηκε στα 72Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

To δεύτερο σε τιμή Oehlbach κινήθηκε κοντά στο καλώδιο αναφοράς, δημιουργώντας μια μεγάλη σε έκταση και βάθος και αρκετά σαφή στερεοφωνική εικόνα με τον εστιασμό των επιμέρους οργάνων να ικανοποιεί πλήρως. Οι χαμηλές συχνότητες αποδόθηκαν με επαρκή όγκο και έκταση, υπολειπόμενες ελάχιστα των υπολοίπων καλωδίων της κατηγορίας, αλλά χωρίς να στερούνται κάτι ιδιαίτερο από την δυνατότητα επιβολής τους στον χώρο. Με το NF13 στο σύστημα, πήραμε έναν τυπικό, ουδέτερο χαρακτήρα, επαρκέστατο όσον αφορά την περιγραφή των λεπτομερειών της μείξης ο οποίος, επιπροσθέτως δεν δημιούργησε το παραμικρό αίσθημα κόπωσης ακόμη και σε υψηλές στάθμες. Οι υψηλές συχνότητες κινήθηκαν στο επίπεδο του καλωδίου αναφοράς, όντας εκτεταμένες, πλήρεις αρμονικά και αρκετά σωστά χρονικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία τιμής.

Τελικώς...

... πρόκειται για ένα πολύ καλοκατασκευασμένο καλώδιο, η ποιότητα του οποίου αντανακλάται και στις μετρήσεις. Η ηχητική του συμπεριφορά είναι, επίσης, καλή με την υποσημείωση του κάπως κρατημένου χαμηλού. Αξίζει να το ακούσετε προσεκτικά.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 61.70 ευρώ

info: ΕΛΑΣΥΝ, τηλ.: 210-957.8150, http://www.elasyn.gr/, http://www.oehlbach.com/