Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

DH Labs Silver Sonic D-75

Φωτό_Ανοίγματος

Το D-75 είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο το οποίο χρησιμοποιεί μονόκλωνο επαργυρωμένο αγωγό και διηλεκτρικό από αφρό Teflon. Το κομμάτι που είχαμε στη διάθεσή μας για δοκιμή ήταν τερματισμένο με custom βύσματα RCA της DH Labs.
Το καλώδιο της DH Labs κινήθηκε λίγο πάνω από τον μέσο όρο σε θέματα ταχύτητας με το διάγραμμα οφθαλμού να δείχνει μια μικρή παραμόρφωση κοντά στις ανώτερες τιμές της κυματομορφής, παραμόρφωση η οποία αυξάνεται αισθητά με σήμα 88.2kHz, οπότε και τα μέτωπα φαίνεται να είναι κάπως πιο αργά, ενώ ο θόρυβος δεν αυξάνεται. Οι μετρήσεις του jitter αντανακλούν αυτή την συμπεριφορά αρκετά καλά: Ενώ το D-75 έχει από τις χαμηλότερες τιμές jitter της κατηγορίας σε όλες τις μετρήσεις με σήμα 44.1kHz, οι τιμές αυξάνονται θεαματικά στα 88.2kHz τόσο στο sampling όσο και στο data jitter με το zero crossing και το eye-narrowing να κινούνται σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 77Ω, πολύ κοντά στην ιδανική τιμή των 75Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Με την εικόνα αρκετά συγκεντρωμένη το καλώδιο της DH Labs είναι ένα ακόμη από αυτά που κρατούν τον ακροατή σε μια σχετική απόσταση δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση ακρίβειας στον εστιασμό. Οι χαμηλές συχνότητες μας φάνηκαν καλά ελεγχόμενες χωρίς να χάνουν τον όγκο και, ενίοτε, κάποια από τα στοιχεία που τις κάνουν επιβλητικές ενώ, συνολικά, η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι αυτή ενός ζωηρού, γρήγορου και ευχάριστου χαρακτήρα που δεν αποκλίνει προς το υπερβολικά ήπιο καθώς περιγράφει τα τεκταινόμενα χωρίς να παραλείπει τίποτε αλλά και χωρίς να υπερβάλλει σε κάποιο σημείο. Οι ανώτερες συχνότητες κινήθηκαν πολύ κοντά στην αναφορά, όντας εκτεταμένες και με αίσθηση αρμονικού πλούτου, ίσως λίγο περισσότερο αργές από όσο θα θέλαμε, όσον αφορά την ταχύτητα της απόσβεσης.

Τελικώς...

... το DH Labs είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση σε αυτή την κατηγορία τιμής την οποία θα πρέπει να σκεφτείτε και -ίσως- να δοκιμάσετε, ιδιαίτερα αν δεν έχετε στο μυαλό σας κάποια εφαρμογή με υψηλό bitrate.