Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

Furutech Digi-Reference III-ΝΙ

Φωτό_Ανοίγματος

To Digi-Reference της Furutech είναι ένα εντυπωσιακό καλώδιο το κύριο εξωτερικό γνώρισμα του οποίου είναι το χαρακτηριστικό πολυγωνικής διατομής σύστημα απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο η εταιρία ονομάζει Formula GC-303. Αντίθετα με τον μετασχηματιστή της SAEC, πάντως, αυτό το εξάρτημα δεν φαίνεται να βρίσκεται στο δρόμο του σήματος αλλά να παίζει παθητικό ρόλο. Το καλώδια βασίζεται σε αγωγούς από χαλκό τεχνολογίας α-OCC της εταιρίας (που έχουν υποστεί κρυογονική επεξεργασία) και σε διηλεκτρικό από αφρώδες πολυαιθυλένιο το οποίο παίζει και τον ρόλο του αποσβεστήρα των κραδασμών. Το καλώδιο ήταν τερματισμένο με τα εξαιρετικής ποιότητας βύσματα RCA της Furutech (με επίστρωση ροδίου και μηχανισμό ασφάλισης), FP-106(R). Ως έχει, το καλώδιο είναι αρκετά βαρύ και θα πρέπει να προσέξετε πως θα το τοποθετήσετε.
Το Digi-Reference κινήθηκε λίγο πάνω από τον μέσο όρο όσον αφορά τον χρόνο ανόδου του preamble αλλά, σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά του ήταν η αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει ότι είδαμε ένα καθαρό διάγραμμα οφθαλμού στα 44.1kHz με μικρή μόνο παραμόρφωση κοντά στη μέγιστη στάθμη της κυματομορφής και χαμηλό θόρυβος και μια κάπως πιο αργή ανταπόκριση στα 88.2kHz, επίσης χωρίς προβλήματα θορύβου. To Furutech εμφάνισε σχετικώς υψηλές τιμές jitter τόσο στη μέτρηση sampling όσο και στη μέτρηση data και είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η επίδοσή του ήταν καλύτερη σε υψηλό bitrate. Το αποκορύφωμα της συμπεριφοράς αυτής φαίνεται στη μέτρηση zero-crossing όπου είδαμε μηδενική τιμή στο υψηλό bitrate και μια από τις υψηλότερες τιμές στην κατηγορία για σήμα 44.1kHz. Η ισορροπία επανήλθε στην μέτρηση eye-narrowing όπου οι τιμές ήταν από τις χαμηλότερης της δοκιμής. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 69Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το καλώδιο της Furutech έδωσε στο σύστημα έναν αέρινο, εξαιρετικά διαφανή χαρακτήρα με εξαιρετική παρουσία, μεγάλη εικόνα και πολύ καλό βάθος, ξεπερνώντας κατά πολύ την αναφορά της δοκιμής. Στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων πήραμε πολύ καλή έκταση άψογη αναλογία όγκου και ελέγχου με το αποτέλεσμα να είναι μια σαφής αίσθηση ακρίβειας. Το καλώδιο φαίνεται ότι δεν προσθέτει και δεν αφαιρεί τίποτε από το πρόγραμμα. Η αίσθηση αυτή προεκτάθηκε και στην γενική συμπεριφορά του συστήματος με το Digi Reference, καθώς πήραμε εξαιρετική συμπεριφορά στα δυναμικά περάσματα, πολύ καλή περιγραφή των μικρολεπτομερειών και συνολικά μια εντυπωσιακή παρουσία στον χώρο, η οποία χωρίς να καταπιέζει τον ακροατή και να τον κουράζει περιττά, δεν χαρίζεται κιόλας, με αποτέλεσμα το Furutech να είναι, ίσως, το πλέον διαφανές καλώδιο της δοκιμής αυτής. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων πήραμε εξαιρετική έκταση, άψογο χρονισμό με πολύ καλές αποσβέσεις και εξαιρετική ισορροπία η οποία συνδυάσθηκε άψογα με την διαφάνεια και την απουσία χαρακτήρα.

Τελικώς...

... σαφώς βρισκόμαστε απέναντι σε ένα από τα καλύτερα καλώδια της δοκιμής αυτής. Καλό σε εργαστηριακό επίπεδο, με κάπως υψηλό jitter αλλά κοντά στα 75Ω, το Furutech θα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν αναζητάτε ένα καλοκατασκευασμένο και ακριβές καλώδιο για το σύστημά σας.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 765.00 ευρώ

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, http://www.furutech.com/