Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

Vovox Initio 75

Φωτό_Ανοίγματος

To Initio 75 χρησιμοποιεί μονόκλωνο αγωγό από επαργυρωμένο χαλκό με διηλεκτρικό από πολυμερές υλικό και έναν διαφανή εξωτερικό μανδύα. Το καλώδιο της δοκιμής ήταν τερματισμένο με βύσματα BNC της Amphenol.
To καλώδιο της Vovox αποδείχθηκε ελάχιστα πιο αργό από τον μέσο όρο της δοκιμής, αλλά, όπως φαίνεται και από τα αντίστοιχα διαγράμματα η γεωμετρία της κυματομορφής διατηρείται γενικώς σε πολύ καλά επίπεδα, με γρήγορα μέτωπα και χαμηλό θόρυβο. Στα 88.2kHz, η παραμόρφωση είναι η αναμενόμενη. Ο πολύ χαμηλός θόρυβος και το σχετικά ανοικτό “μάτι” ακόμη και σε υψηλό sample rate δικαιολογούν το πολύ χαμηλό jitter που είδαμε κατά τις μετρήσεις zero crossing και eye-narrowing, ωστόσο τόσο το sampling όσο και το data jitter κινήθηκαν σε τυπικά επίπεδα με τις τιμές να είναι συστηματικά υψηλότερες στην περίπτωση των 88.2kHz. H χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 65Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το Initio δημιούργησε από την πρώτη στιγμή μια αίσθηση ισορροπίας και ακρίβειας, με εικόνα σταθερά εστιασμένη μεταξύ των ηχείων γεμάτη λεπτομέρειες της ηχογράφησης. Χαμηλά κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα ουδετερότητας, διατηρώντας τον όγκο σε ισορροπία, χωρίς αποκλίσεις προς το στεγνό και περιττές υπερβολές. Το σύστημα γέμισε τον χώρο αλλά δεν επεδίωξε να αποσπάσει την προσοχή μας από το υπόλοιπο φάσμα. Η αίσθηση που πήραμε ακούγοντας το Vovox ήταν αυτή μιας σχετικά κοντινής ηχητικής πηγής η οποία απλώνεται μεταξύ των ηχείων και ταυτόχρονα το άκουσμα παρέμεινε ξεκούραστο, χωρίς να γίνεται υποτονικό. Στις υψηλές συχνότητες, πήραμε καλή έκταση, διαφάνεια και πολύ καλή κίνηση των μεμονωμένων πηγών. Η απόδοση των χρονικών χαρακτηριστικών από το σύστημα μας ικανοποίησε αν και οι αποσβέσεις μας φάνηκαν λίγο πιο γρήγορες.

Τελικώς...

... καλοκατασκευασμένο και με καλές επιδόσεις (αν και με κάπως χαμηλότερη αντίσταση του αναμενόμενου) το Initio είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ηχητικά είναι ισορροπημένο (ίσως λίγο πιο γρήγορο στις αποσβέσεις του ψηλά). Δείτε το από κοντά.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 135.00 ευρώ

info: Audio Soul, τηλ.: 210-383.9399, http://www.audio-soul.gr, http://www.vovox.ch/