Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

XLO Limited Edition LE-4

Φωτό_Ανοίγματος

Το Limited της XLO είναι ένα εντυπωσιακό από κατασκευαστικής πλευράς καλώδιο το οποίο βασίζεται σε αγωγούς από χαλκό μεγάλης καθαρότητας και διηλεκτρικό teflon. Το κομμάτι της δοκιμής ήταν τερματισμένο με βαριά, επίχρυσα βύσματα RCA κατασκευής της ίδιας της XLO. Το εξωτερικό κάλυμμα και η σχετικός μεγάλη διατομή του καλωδίου το κάνουν, πάντως λίγο άκαμπτο και θα απαιτήσει κάποιο χώρο πίσω από τις συσκευές σας.
To LE-4 κινείται ελάχιστα πάνω από τον μέσο όρο όσον αφορά τον χρόνο ανύψωσης του παλμού preamble κάτι που φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα, όπου, επίσης, φαίνεται ένα απειροελάχιστο oveshoot και ένας κωδωνισμός με γρήγορη, πάντως, απόσβεση. Το διάγραμμα οφθαλμού έχει καθαρά μέτωπα και χαμηλό θόρυβο έχει όμως μια ορατή παραμόρφωση κοντά στη μέγιστη τιμή της κυματομορφής, η οποία χειροτερεύει, όπως θα περίμενε κανείς για σήματα στα στα 88.2kHz, όπου επίσης κάνει την εμφάνισή του και κάποιο ποσοστό θορύβου. Το καλώδιο της XLO συμπεριφέρθηκε καλά όσον αφορά στο jitter καθώς οι τιμές κινούνται γενικώς στο επίπεδο του μέσου όρου με το υψηλότερο bitrate να οδηγεί συνήθως σε χειρότερα αποτελέσματα (με εξαίρεση το sampling jitter όπου συμβαίνει το αντίθετο). H χαρακτηριστική αντίσταση υπολογίστηκε στα 77Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Σαφές, με καλά συγκεντρωμένη εικόνα και σαφήνεια στην εστίαση το XLO δημιουργεί την εντύπωση ότι ακούς μέσα από ένα εξαιρετικά διαφανές παράθυρο, με τις ηχητικές πηγές να είναι εξαιρετικά τοποθετημένες, αν και κάποιοι θα ήθελαν, ίσως, λίγη ατμόσφαιρα παραπάνω. Το σύστημα με το συγκεκριμένο καλώδιο έδειξε την αυστηρή του πλευρά, κατεβαίνοντας αρκετά χαμηλά, διατηρώντας τον όγκο και την λεπτομέρεια αλλά αποφεύγοντας τις υπερβολές. Το άκουσμα με το XLO αποδείχθηκε επαρκώς ξεκούραστο, ωστόσο το καλώδιο δεν φαίνεται να κρύβει τις αδυναμίες του προγράμματος και κάποιες φορές η σκληρότητα κάποιων παραγωγών περνάει στα ηχεία χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Ψηλά, το σύστημα με το XLO εμφανίστηκε με καλή έκταση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έβγαλε μια ξηρότητα, όντας κάπως περιορισμένο σε θέματα αρμονικού πλούτου και κάπως πιο γρήγορο από όσο θα θέλαμε.

Τελικώς...

... το LE-4 είναι ένα πολύ καλοκατασκευασμένο καλώδιο, ελαφρώς αργό αλλά, πάντως, επαρκές στα υψηλά bitrates με αντίσταση πολύ κοντά στα 75Ω. H ηχητική του συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από πειθαρχημένα άκρα στο φάσμα, σαφή εικόνα και ελαφρώς ξηρή ανώτερη περιοχή. Ακούστε το προσεκτικά πριν το αγοράσετε

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 700.00 ευρώ

info: Κοσμάς Ηλίας & ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.xloelectric.com