Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

SAEC DIG-6N

Φωτό_Ανοίγματος

Το μικρότερο καλώδιο της SAEC είναι καλοφτιαγμένο και αρκετά εύκαμπτο. Χρησιμοποιεί αγωγούς από χαλκό υψηλής καθαρότητας, διηλεκτρικό τεφλόν και είναι τερματισμένο με καλής ποιότητας βύσματα RCA της SAEC.
H ταχύτητα του DIG-6N κινείται στα συνήθη επίπεδα της δοκιμής και τα αντίστοιχα διαγράμματα είναι, επίσης τα αναμενόμενα: Καθαρός παλμός, χωρίς ορατές παραμορφώσεις και χαμηλό θόρυβο για σήματα 44.1kHz, μικρή σχετικώς καθυστέρηση στο μέτωπο με αντίστοιχη μικρή παραμόρφωση κοντά στο μέγιστο της κυματομορφής όταν το σήμα γίνει υψηλότερης συχνότητας (88.2kHz). Το jitter του DIG-6N είναι από τα χαμηλότερα της δοκιμής, με το καλώδιο να κινείται στο επίπεδο του αμελητέου στη μέτρηση data και zero-crossing και σε πολύ χαμηλές τιμές στις δύο άλλες μετρήσεις. Παρόμοια είναι η εικόνα και για συχνότητα 88.2kHz, με εξαίρεση την μέτρηση data η οποία είναι κάπως υψηλότερη, άνω του μέσου όρου. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 57Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το DIG-6N ακούστηκε μαλακό και ήπιο, με την εικόνα να εστιάζεται σε μια σχετική απόσταση από τον ακροατή, αλλά να έχει καλό πλάτος και λεπτομέρεια στην περιγραφή της θέσης των πηγών. Οι χαμηλές συχνότητες αποδόθηκαν με πολύ καλό όγκο, ελάχιστα ίχνη υπερβολής χαμηλά και αρκετά καλό έλεγχο, τόσο ώστε να τραβούν την προσοχή χωρίς όμως να αλλάζουν την γενικότερη αίσθηση ουδετερότητας που δημιούργησε το καλώδιο όταν τοποθετήθηκε στο σύστημα. Ο χαρακτήρας που πήραμε ήταν δεμένος, ρυθμικός και ακριβής. Το σύστημα περιέγραψε εύκολα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κομματιού και απέδωσε πολύ καλά τη δυναμική αντίθεση. Η απόδοση του καλωδίου στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων μας ικανοποίησε αρκετά, αν και θα θέλαμε λίγο καλύτερο σώμα, ιδιαίτερα στα μεταλλικά κρουστά καθώς και λιγότερο βιαστικές αποσβέσεις, στοιχεία που έκαναν το DIG-6N να ακούγεται κάπως σφιχτό και υπερβολικά ελεγχόμενο στην περιοχή αυτή.

Τελικώς...

... το DIG-6N είναι ένα καλώδιο με αρκετά σαφή ηχητική ταυτότητα η οποία είναι ήπια και ευχάριστη. Έχει καλή εργαστηριακή συμπεριφορά, λίγο χαμηλή αντίσταση και αποδίδει καλά σε υψηλά bitrate. Αν σας αρέσει αυτό που θα ακούσετε, αξίζει τον κόπο να το αγοράσετε.