Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

Black Cat Veloce

Φωτό_Ανοίγματος

Το Veloce είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καλώδια της δοκιμής αυτής. Πρόκειται για ένα ομοαξονικό καλώδιο με αγωγούς επαργυρωμένου χαλκού που έχει υποστεί κρυογονική επεξεργασία, χρησιμοποιεί ως διηλεκτρικό τεφλόν και είναι τερματισμένο με βύσματα BNC. Επιπροσθέτως, η εταιρία προσφέρει προσαρμογείς BNC-σε-RCA, και μάλιστα “φροντισμένους” με o-rings από λάστιχο, όπως συναντάμε συχνά στα εργαστήρια.
To Veloce είναι ένα τυπικά γρήγορο καλώδιο κάτι που φαίνεται στα διαγράμματα για σήματα 44.1kHz (preamble και eye). Η συνταγή δείχνει να χαλάει ελαφρώς στα 88.2kHz όπου η αντίστοιχη κυματομορφή εμφανίζει εκτός των συνηθισμένων χαρακτηριστικών και κάπως αυξημένο θόρυβο zero crossing. Είναι, εν τούτοις, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το γράφημα δεν συμβαδίζει με την στατική μέτρηση η οποία δίνει μηδενικές τιμές! Γενικά, πάντως, το Veloce δείχνει να έχει αυξημένο jitter (sampling και data) στα 88.2kHz. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 74Ω, πολύ κοντά στην ιδανική τιμή των 75Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

To Veloce δημιουργεί την εντύπωση ότι κρατά τον ακροατή σε μια σχετική απόσταση από την ηχητική σκηνή, αποδίδει όμως καλά τον χώρο και είναι σαφές ως προς την εικόνα. Χαμηλά, προσέφερε πολύ καλή έκταση, έλεγχο και καλή λεπτομέρεια, χωρίς να γίνεται υπερβολικό ή, περιττά, επιβλητικό. Ο χαρακτήρας του δημιουργεί, γενικώς, μια αίσθηση ηπιότητας που κάνει το άκουσμα ξεκούραστο και ευχάριστο, χωρίς το παραμικρό ίχνος σκληρότητας, ενώ παράλληλα η σκηνή είναι πλήρης και ικανοποιεί απόλυτα. Στις υψηλές συχνότητες πήραμε πολύ καλή διαύγεια, ίσως ελάχιστα ταχύτερες αποσβέσεις και πολύ καλή έκταση που ικανοποίησε σε κάθε περίπτωση με τις δυνατότητες περιγραφής που προσέφερε.

Τελικώς...

... προσεγμένο κατασκευαστικά, όντας ένα από τα πραγματικά 75άρια καλώδια της δοκιμής, το Veloce έχει ενδιαφέροντα και ξεχωριστό ήχο που αξίζει να τον ακούσετε. Με βάση τα προσφερόμενα, η τιμή του είναι αρκετά λογική.