Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

XTZ Pearl White

Φωτό_Ανοίγματος

Με βάση την τιμή του, το Pearl White της XTZ είναι ένα πολύ καλοκατασκευασμένο, σχεδόν επιβλητικό καλώδιο. Χρησιμοποιεί αγωγούς από επαργυρωμένο χαλκό με διηλεκτρικό αέρα και τα βύσματά του φαίνονται ποιοτικά, με μηχανισμό ασφάλισης και ευχάριστα στο χειρισμό τους. Το ίδιο το καλώδιο είναι αρκετά εύκαμπτο.
Το XTZ αποδείχθηκε τυπικά γρήγορο με χρόνο ανόδου ο οποίος κινείται στον μέσο όρο της συνολικής δοκιμής, κάτι που αντανακλάται και στο σχετικό eye pattern το οποίο, στα 44.1kHz, είναι καθαρό, με χαμηλό θόρυβο και χωρίς ορατά προβλήματα. Σε υψηλότερη συχνότητα (88.2kHz) τα καλώδιο καθυστερεί λίγο περισσότερο και γίνεται ελάχιστα πιο θορυβώδες. Η συμπεριφορά αυτή έχει την επίπτωσή της στο jitter. Το sampling jitter είναι χαμηλό στα 44.1kHz αλλά αυξάνεται αρκετά στα 88.2kHz όντας το δεύτερο υψηλότερο (μαζί με το RG59A/U της αναφοράς). Παρόμοια συμπεριφορά είδαμε και στη μέτρηση data jitter (σημαντική αύξηση στα 88.2kHz) ενώ οι δύο άλλες μετρήσεις (zero crossing και eye-narrowing) κινούνται σε τυπικά για την δοκιμή επίπεδα. Η χαρακτηριστική του αντίσταση υπολογίστηκε στα 65Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το καλώδιο της ΧΤΖ τοποθετεί τον ακροατή σε κάποια απόσταση από την σκηνή, αλλά συνοδεύει την ιδιότητά του αυτή με πολύ καλή παρουσία στον χώρο και καλή απόδοση των λεπτομερειών της εικόνας. Χαμηλά, το ακούσαμε καλά ελεγχόμενο, χωρίς την παραμικρή υπερβολή σε θέματα όγκου, λεπτομερές και ευχάριστο, ικανό να μεταφέρει τον παλμό και τον όγκο του κάθε κομματιού. Σε γενικές γραμμές, το σύστημα με το Pearl White ακούστηκε ευχάριστο και ισορροπημένο με καλές δυνατότητες αναπαραγωγής των δυναμικών και ίσως μια ελάχιστη τάση προβολής της μεσαίας περιοχής, η οποία, πάντως, δεν έγινε κουραστική και δεν μας ανάγκασε να μειώσουμε την στάθμη σε κανένα σημείο της ακρόασης. Ψηλά, το καλώδιο της XTZ αποδείχθηκε από τα καλύτερα της κατηγορίας καθώς το ακούσαμε διαυγές και φωτεινό, ποτέ σκληρό και πολύ καλό σε θέματα χρονισμού.

Τελικώς...

... με καλή κατασκευή και προσεγμένη εμφάνιση το White Pearl θα μπορούσε, με βάση τις επιδόσεις και την ηχητική συμπεριφορά να είναι αρκετά ακριβότερο. Η ιδιαίτερα ελκυστική τιμή του το κάνει μια ενδιαφέρουσα αγορά.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 50.00 ευρώ

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, http://www.locationhiend.com, http://www.xtz.se/