Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

SAEC DIG-3000

Φωτό_Ανοίγματος

Πρόκειται για το ακριβότερο από τα τρία καλώδια της SAEC που περιλαμβάνονται στη δοκιμή αυτή. Είναι ένα καλοκατασκευασμένο καλώδιο βασισμένο σε επαργυρωμένο χάλκινο αγωγό, διηλεκτρικό από τεφλόν και βύσματα RCA της ίδιας της SAEC χωρίς μηχανισμό ασφάλισης.
Το DIG-3000 κινήθηκε κοντά στον μέσο όρο όσον αφορά την ταχύτητα, όντας λίγο ταχύτερο από το φθηνότερο μοντέλο της εταιρίας. Ο παλμός preamble και το αντίστοιχο διάγραμμα οφθαλμού είναι καθαρά με αρκετά γρήγορα μέτωπα και χωρίς υψηλό θόρυβο (το τελευταίο). Η συμπεριφορά σε υψηλότερα sample rates είναι λίγο πιο αργή αλλά κι εδώ έχουμε μια κυματομορφή με χαμηλό θόρυβο και με ελάχιστη παραμόρφωση κοντά στις ανώτερες τιμές της. Οι μετρήσεις του jitter φέρνουν το DIG-3000 σε πολύ καλή θέση, με τρεις μηδενικές τιμές (sampling, data και zero-crossing) και μια πολύ χαμηλή (eye-narrowing) ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν, όπως θα περίμενε κανείς, στην περίπτωση των 88.2kHz όπου πάντως οι επιδόσεις είναι επίσης πολύ καλές και συνήθως κάτω από τον μέσο όρο της δοκιμής. Η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 69Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Και το 3000, όπως και το 6Ν εμφάνισε έναν μαλακό και ήπιο χαρακτήρα, με την εικόνα να σχηματίζεται αρκετά μακρυά από τον ακροατή και τον άξονα τον ηχείων, να χαρακτηρίζεται όμως από πολύ καλή ακρίβεια. Παρατηρήσαμε, επίσης, μια παρόμοια, συμπεριφορά χαμηλά, δηλαδή καλή λεπτομέρεια και έλεγχος, η οποία δεν συνοδεύτηκε από τα ίχνη υπερβολής του DIG-6N το οποίος μας φάνηκε πολύ πιο ουδέτερο. Το καλώδιο ακούστηκε ουδέτερο, δυναμικό και ταυτόχρονα δεμένο με καλή απόδοση στα ρυθμικά κομμάτια (ένα από τα γνωρίσματα της SAEC πιθανότατα), δεν μας κούρασε σε καμία περίπτωση, αν και δεν φαίνεται να συγχωρεί ή να καλλωπίζει κακογραμμένο υλικό. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων πήραμε, επίσης, τον χαρακτήρα της SAEC: Καλή έκταση, αλλά μια σχετικός στεγνή, αυστηρή αίσθηση στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη ψηφιακή πηγή.

Τελικώς...

... το ακριβότερο από τα τρία καλώδια της SAEC είναι, όπως θα περίμενε κανείς και το καλύτερο. Διαθέτει μαλακό και ήπιο χαρακτήρα, χωρίς όμως τις υπερβολές στο χαμηλό που είδαμε στο DIG-6N, έχει καλές επιδόσεις και αντίσταση κοντά στα 75Ω και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα με υψηλά bitrates. Δείτε το και ακούστε το από κοντά.