Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

Nexus Acoustics Digital Signature Gold

Φωτό_Ανοίγματος

Το Digital Signature Gold είναι το δεύτερο από τα κορυφαία καλώδια της ελληνικής Nexus Acoustics. Βασίζεται στην αρχή της διπλοκαλωδίωσης, με ξεχωριστούς αγωγούς για τις υψηλές και τις χαμηλές συχνότητες με τον αγωγό των υψηλών να είναι μονόκλωνος, κατασκευασμένος από κράμα χρυσού, αργύρου και χαλκού. To διηλεκτρικό είναι πολυαιθυλένιο και το καλώδιο της δοκιμής ήταν τερματισμένο με βύσματα RCA στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί κόλληση Mundorf. Ο διπλός αγωγός και η μεγάλη συνολική διατομή του Nexus το κάνουν ελαφρώς δύσχρηστο και θα πρέπει να προσέξετε αρκετά την τοποθέτησή του.
Το Digital Signature Gold κινείται λίγο πάνω από τον μέσο όρο της δοκιμής όσον αφορά τον χρόνο ανόδου με τα σχετικά διαγράμματα να είναι κλασικά σε ότι αφορά την καθαρότητα των μετώπων και τον χαμηλό θόρυβο. Με bitrate 44.1kHz το αντίστοιχο διάγραμμα οφθαλμού εμφανίζει ελάχιστη παραμόρφωση κοντά στην μέγιστη στάθμη και χαμηλό θόρυβο, ενώ στα 88.2kHz η κλίση των μετώπων μειώνεται, η παραμόρφωση κοντά στη μέγιστη στάθμη αυξάνει ελαφρώς και ο θόρυβος αυξάνεται κατά τι, χωρίς πάντως να δίνονται λαβές για παράπονα σε ότι αφορά το άνοιγμα του οφθαλμού. Οι τιμές του jitter κινήθηκαν σε τυπικά για την δοκιμή επίπεδα με το καλώδιο να πιάνει ένα “μηδενικό” στη μέτρηση zero-crossing (στα 88.2kHz). Με την αρχιτεκτονική του καλωδίου να περιλαμβάνει δύο παράλληλους θωρακισμένους κλάδους δεν ήταν δυνατός ο υπολογισμός της χαρακτηριστικής αντίστασης.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το Nexus μπορεί να καταταχθεί με ευκολία στα πλέον “ανοικτά” καλώδια της δοκιμής καθώς σχημάτισε αβίαστα μια μεγάλη σε έκταση και βάθος εικόνα η οποία είχε έντονο το στοιχείο της ατμοσφαιρικότητας και του envelopment. H λογική αυτή, του μεγάλου, έχει περάσει και στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων οι οποίες αποδόθηκαν με άψογο όγκο, μικρή δόση ευχάριστης υπερβολής και καλή λεπτομέρεια. Το σύστημα, με το Signature Gold εμφανίστηκε μεγάλο και επιβλητικό, γέμισε με άνεση τον χώρο και τράβηξε την προσοχή μας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ταυτόχρονα παρείχε αφθονία λεπτομερειών, δημιούργησε μια κοντινή, ευχάριστη αίσθηση και παρέμεινε ξεκούραστο. Οι υψηλές συχνότητες μας ικανοποίησαν πολύ κινούμενες με άνεση στις κορυφαίες της δοκιμής συνολικά. Διακρίθηκαν για την καλή τους έκταση αλλά κυρίως για τον άψογο χρονισμό τους (στο ίδιο επίπεδο με τα κορυφαία καλώδια της δοκιμής) και το εξαιρετικό σώμα τους, ενώ ταυτόχρονα ακούστηκαν φωτεινές (όχι λαμπρές) και ευχάριστες.

Τελικώς...

... σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πλέον αξιοπρόσεκτα καλώδια της δοκιμής αυτής τόσο λόγω φυσικής παρουσίας (η φωτογραφία το αδικεί) όσο και λόγω της δομής του. Τυπικό όσον αφορά της επιδόσεις και επαρκές για υψηλά bitrates, το Digital Signature Gold είναι, ίσως, το πιο “ανοικτό” σε ήχο καλώδιο που δοκιμάσαμε και από τα πλέον επιβλητικά. Σαφώς αξίζει να το ακούσετε από κοντά!

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 750.00 ευρώ

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, 210-985.0286, http://www.nexusacoustics.gr/