Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

Atlas Hyper 75

Φωτό_Ανοίγματος

Το Hyper 75 είναι το μικρότερο από τα δύο καλώδια της εταιρίας που συμμετέχουν στην δοκιμή. Είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο με αγωγό από πολύκλωνο επαργυρωμένο χαλκό υψηλής καθαρότητας και διηλεκτρικό από πολυαιθυλένιο, ο οποίος τερματίζεται σε βύσματα RCA της εταιρίας.
Από πλευράς ταχύτητας, το Hyper κινήθηκε ελάχιστα πάνω από τον μέσο όρο της δοκιμής αλλά παρά το γεγονός αυτό, τα αντίστοιχα διαγράμματα φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά και χωρίς θόρυβο. Η μέτρηση με σήμα 88.2kHz είναι η τυπική με τα μέτωπα να καθυστερούν ελαφρώς και να είναι παραμορφωμένα κοντά στην μέγιστη τιμή της κυματομορφής αλλά, κατά τα άλλα δεν είδαμε ιδιαίτερο θόρυβο. Από πλευράς jitter το καλώδιο κινήθηκε σε σχετικώς υψηλά επίπεδα για την συγκεκριμένη κατηγορία, τόσο στη μέτρηση sampling όσο και στη data και στο zero crossing, ενώ, αντιθέτως, το eye-narrowing είναι από τα καλύτερα της δοκιμής, ειδικά για σήματα 88.2kHz. Η χαρακτηριστική αντίσταση υπολογίστηκε στα 66Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

To Hyper αποδείχθηκε ένα από τα πλέον σαφή καλώδια της κατηγορίας του, εστιάζοντας την εικόνα με σταθερότητα και σε μέση απόσταση από τον ακροατή, κάτι που μας θύμισε έντονα τα θετικά γνωρίσματα που πρέπει να έχει ένα σύστημα μόνιτορ. Χαμηλά εμφανίστηκε με πολύ καλό όγκο, ισορροπώντας ευχάριστα μεταξύ μιας καλά υπολογισμένης υπερβολής που τραβά την προσοχή και κάνει το τελικό αποτέλεσμα επιβλητικό και του καλού ελέγχου που οδηγεί στην πολύ σωστή απόδοση μικρών λεπτομερειών. Το Hyper έδωσε στο σύστημα μια αίσθηση μεγάλου ήχου και, ταυτόχρονα ακούστηκε λεπτομερές και ευχάριστο, χωρίς να κουράσει ποτέ ακόμη και σε υψηλές στάθμες. Παράλληλα απέδωσε θαυμάσια τις δυναμικές αντιθέσεις και έφερε στην επιφάνεια όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που έχουμε συνηθίσει από την πηγή. Οι υψηλές συχνότητες ήταν από τις καλύτερες που πήραμε στην κατηγορία κινούμενες αρκετά πάνω από την αναφορά σε όλα τα επίπεδα και χαρακτηρίστηκαν από μια ιδιαίτερα φωτεινή αίσθηση, χωρίς την παραμικρή αίσθηση σκληρότητας και πολύ ικανοποιητικό σώμα.

Τελικώς...

... το Hyper είναι ένα από τα καλύτερα καλώδια της κατηγορίας αυτής. Καλοκατασκευασμένο, με καλές επιδόσεις (λίγο χαμηλή αντίσταση) και πολύ καλό ήχο, αποτελεί άξιο αντίπαλο τόσο του Ringmat όσο και του DH Labs που ακολουθεί, αν θέλετε να κινηθείτε σε μια αγορά κοντά στα 100 ευρώ.