Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

Analysis Plus Digital Oval

Φωτό_Ανοίγματος

Το ακριβότερο από τα δύο καλώδια της Analysis Plus που περιλαμβάνεται στη δοκιμή αυτή χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά, δηλαδή αγωγό από χαλκό, διηλεκτρικό από τεφλόν και βύσματα custom RCA της εταιρίας με μηχανισμό ασφάλισης.
Το Digital Oval εμφανίζεται να είναι ελάχιστα πιο αργό από τον μέσο όρο της δοκιμής, με τα σχετικά διαγράμματα να είναι, πάντως πολύ καθαρά και χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο. Με σήμα 88.2kHz το καλώδιο γίνεται αρκετά πιο αργό (αν και η κυματομορφή παραμένει καθαρή και χωρίς θόρυβο) με τα μέτωπα να πλησιάζουν αρκετά το ελάχιστο άνοιγμα οφθαλμού που προβλέπεται από το AES. Η συμπεριφορά αυτή αντανακλάται και στις μετρήσεις του jitter, το οποίο ενώ κινείται σε καλά (zero-crossing, eye-narrowing) και σε κορυφαία (sampling και data) επίπεδα σε σχέση με τα υπόλοιπα καλώδια της δοκιμής, “πάσχει” συστηματικά σε τρεις από τις τέσσερις μετρήσεις όταν η συχνότητα γίνει 88.2kHz. H χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 38Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Ήπιο σε χαρακτήρα, όσο πρέπει μαλακό και πάντα ευχάριστο το Oval μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας μια συμπαθητική και, ενίοτε, κάπως ωραιοποιημένη εικόνα. Οι χαμηλές συχνότητες αποδόθηκαν με έναν αέρινο, ατμοσφαιρικό τρόπο, αποκλίνοντας ελαφρώς από την ακρίβεια στην ατάκα και την απόλυτη προσήλωση στη λεπτομέρεια που “είδαμε” στα περισσότερα καλώδια της δοκιμής αυτής. Πάντως, αν και διαθέτει χαρακτήρα, δεν υπολείπεται σε δυνατότητες περιγραφής. Η γενική εικόνα που πήραμε από το σύστημα ήταν δυναμική, με καλή απόδοση των ρυθμικών μερών και ιδιαίτερα ευχάριστη και, κάπου-κάπου- επιβλητική παρουσία που κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή. Η περιοχή των υψηλών συχνοτήτων μας άρεσε, καθώς ακούστηκε εκτεταμένη, ζωηρή, με χρονικά χαρακτηριστικά από τα καλύτερα της δοκιμής αυτής και μια γενικότερη αίσθηση που μας φάνηκε πολύ ευχάριστη και φιλική στο αυτί.

Τελικώς...

... πρόκειται για ένα καλώδιο με συγκεκριμένο χαρακτήρα που θα ταιριάξει με συγκεκριμένα συστήματα και θα αρέσει σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Διαθέτει σχετικώς χαμηλή αντίσταση και η συμπεριφορά του στα υψηλά birates δεν είναι πολύ καλή σε αντίθεση με τις πολύ καλές επιδόσεις του στα 44.1kHz.