Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: 100-400 ευρώ

Velvet Audio Digital

Φωτό_Ανοίγματος

Το καλώδιο της ελληνικής Velvet είναι μια ενδιαφέρουσα κατασκευή, η οποία βασίζεται σε μονόκλωνο αγωγό από άργυρο, καλυμμένο με βερνίκι C37. Το ρόλο του διηλεκτρικού τον παίζει ένα συνδυασμός από χαρτί και βαμβάκι ενώ ο τερματισμός γίνεται με ακροδέκτες της DNM. Το καλώδιο είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο.
Από πλευράς ταχύτητας το Velvet κινήθηκε εμφανώς πάνω από τον μέσο όρο, όντας το τέταρτο πιο αργό της δοκιμής και το δεύτερο της κατηγορίας τιμής του. Το διάγραμμα του preamble δείχνει έναν παλμό που καθυστερεί ορατά κοντά στη μέγιστη τιμή του και επιπροσθέτως (όπως και το DNM) έχει μια χαρακτηριστική ιδιοταλάντωση. Παρόμοια συμπεριφορά είδαμε και στο διάγραμμα οφθαλμού όπου εκτός του μετώπου που φαίνεται να καθυστερεί υπάρχει και μια ορατή παραμόρφωση κοντά στη μέγιστη τιμή αλλά σχετικά χαμηλός θόρυβος. Η κυματομορφή για συχνότητα 88.2kHz γίνεται ακόμη πιο αργή με την παραμόρφωση να χειροτερεύει και το μάτι να “κλείνει” επικίνδυνα κοντά στις προδιαγραφές του AES, χωρίς πάντως να ξεπερνά τα όρια. Το jitter του Velvet είναι, αρκετά χαμηλό, με τις τιμές που αντιστοιχούν στα 88.2kHz να είναι, πάντως, συστηματικά υψηλότερες. Συνολικά, το καλώδιο κινήθηκε κοντά στον μέσο όρο. Η δομή του καλωδίου, το οποίο δεν είναι ομοαξονικό, δεν μας επέτρεψε να υπολογίσουμε την αντίστασή του.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Σαφής εστιασμός και πολύ καλό βάθος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο ακροατής την πρώτη φορά που θα ακούσει το ψηφιακό καλώδιο της Velvet. Προσθέστε σε αυτό μια πολύ θετική παρουσία στον χώρο, με μετρημένες “πινελιές” ατμόσφαιρας και αποκτάτε μια γενική εντύπωση για την συνολική αίσθηση. Οι χαμηλές συχνότητα αποδόθηκαν με καλό όγκο και λεπτομέρεια και έγινε φανερό από την πρώτη στιγμή ότι τόσο οι λεπτομέρειες της ηχογράφησης όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πηγής περνούν με άνεση και χωρίς να μεσολαβεί κάποιος χαρακτήρας. Το σύστημα με το Velvet ακούστηκε επιβλητικό και ενδιαφέρον, με πολύ καλό layering και δυνατότητες περιγραφής των ηχοχρωμάτων. Τα δυναμικά περιγράφηκαν χωρίς ίχνη συμπίεσης και οι λεπτομέρειες ήταν άφθονες. Ψηλά, το καλώδιο μας ικανοποίησε όντας ευχάριστο, ζεστό και με αρμονικό πλούτο, χωρίς το παραμικρό ίχνος σκληρότητας ή στεγνής αίσθησης.

Τελικώς...

... πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καλώδια της δοκιμής αυτής τόσο λόγω κατασκευής όσο και λόγω ήχου. Αν και είναι λίγο αργό και σίγουρα όχι ό,τι καλύτερο για υψηλά bitrates, στην πράξη, διαθέτει χαρακτήρα τον οποίο μπορεί να βρείτε ελκυστικό. Ακούστε το οπωσδήποτε!

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 150.00 ευρώ

info: Velvet Audio, τηλ.: 210-922.4368, http://www.velvetaudiohiend.com/