Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

ZenSati #3

Φωτό_Ανοίγματος

Το ψηφιακό καλώδιο της ZenSati βασίζεται σε αγωγούς από επαργυρωμένο χαλκό, και διηλεκτρικό από τεφλόν. Το κομμάτι της δοκιμής αυτής ήταν τερματισμένο με καλής ποιότητας βύσματα της Furutech τα οποία διαθέτουν και μηχανισμό ασφάλισης.
To #3 κινήθηκε λίγο πάνω από τον μέσο όρο της δοκιμής, σε ότι αφορά τον χρόνο ανόδου όπως αυτός μετρήθηκε στον παλμό preamble Τα διαγράμματα οφθαλμού ήταν όπως θα περίμενε κανείς από ένα ποιοτικό καλώδιο (κάτι που είδαμε αρκετές φορές στη δοκιμή), με άλλα λόγια είχαν καθαρά, χωρίς παραμορφώσεις μέτωπα, χαμηλό θόρυβο και μη ορατή παραμόρφωση στην περίπτωση του σήματος των 44.1kHz, ενώ στην περίπτωση των 88.2kHz έκανε την εμφάνισή μια ελαφρά κύρτωση λίγο πριν την μέγιστη στάθμη της κυματομορφής. To jitter του #3 κινήθηκε γενικώς σε καλές τιμές, κοντά στον μέσο όρο της δοκιμής, ενώ είδαμε και ένα “μηδενικό” στην μέτρηση zero-crossing (για σήμα 88.2kHz). Η χαρακτηριστική αντίσταση υπολογίστηκε στα 65Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ZenSati είναι η πολύ καλά καθορισμένη και σαφής εικόνα που δημιούργησε το σύστημα με αυτό, μια εικόνα η οποία θα ενθουσιάσει όσους αναζητούν την ακρίβεια και τον άψογο εστιασμό. Οι χαμηλές συχνότητες αποδόθηκαν σωστά, με μια αίσθηση ατμοσφαιρικότητας στο κατώτερο όριο, αλλά με καλό όγκο και καλή λεπτομέρεια και θα γεμίσουν εντυπωσιακά τον χώρο, κατά περίπτωση. Το συνολικό άκουσμα με το ZenSati ήταν δεμένο, με αίσθηση πειθαρχίας και δυναμικά, χωρίς να αφήνει περιθώρια για απόκλιση προς το ευχάριστο ή να συγχωρεί την ηχογράφηση. Μπορείς, πάντως να ακούσεις άνετα και για πολλή ώρα χωρίς να κουράζεσαι. Οι υψηλές συχνότητες εμφανίστηκαν εκτεταμένες, με εξαιρετική κίνηση και αέρα καλό σώμα και χρονισμό.

Τελικώς...

... δεν μας έμεινε αμφιβολία για το ότι το #3 είναι ένα καλοκατασκευασμένο και προσεγμένο σε ότι αφορά τον ηχητικό του χαρακτήρα ψηφιακό καλώδιο. Τυπικά καλό όσον αφορά τις επιδόσεις και κατάλληλο για χρήση σε υψηλά bitrates, ακούγεται και στην πράξη ιδιαίτερα ακριβές και πειθαρχημένο, κάτι που το περιμένει κανείς από το ακριβότερο καλώδιο της δοκιμής. Ασφαλώς αξίζει να το ακούσετε.