Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

Supra Trico

Φωτό_Ανοίγματος

ToTrico είναι ένα καλοκατασκευασμένο, αρκετά εύκαμπτο καλώδια το οποίο χρησιμοποιεί αγωγούς από επαργυρωμένο χαλκό διηλεκτρικό από αφρό πολυαιθυλενίου και βύσματα με μηχανισμό ασφάλισης της ίδιας της εταιρίας (PPX).
Οι μετρήσεις δείχνουν ένα τυπικά γρήγορο καλώδιο του οποίου ο χρόνος ανόδου κινείται στον μέσο όρο της δοκιμής και τα αντίστοιχα διαγράμματα (για συχνότητα 44.1kHz) φαίνονται αρκετά καθαρά και χωρίς προβλήματα θορύβου. Το καλώδιο “κρατάει” καλά και στα 882kHz όπου φαίνεται, μεν, να καθυστερεί -κάτι το αναμενόμενο, αλλά το αντίστοιχο διάγραμμα είναι αρκετά καθαρό. Η συμπεριφορά αυτή αντανακλάται και σε δύο από τις μετρήσεις του jitter (zero crossing και eye-narrowing) όπου το Supra κινείται στον μέσο όρο και κάτω από αυτόν, ενώ το sample και το data jitter είναι κάπως ψηλότερα (ειδικά αυτό που αντιστοιχεί σε σήματα 88.2kHz). H χαρακτηριστική του αντίσταση υπολογίστηκε στα 73Ω, πολύ κοντά στη θεωρητικώς ιδανική τιμή.

Thumbnail Thumbnail

δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το Tricko εμφάνισε έναν ευχάριστο, ατμοσφαιρικό χαρακτήρα που δημιούργησε καλή αίσθηση χώρου και παράλληλα διατήρησε μια εικόνα με μεγάλες διαστάσεις και καλή σαφήνεια. Χαμηλά απέδωσε πολύ καλό όγκο με μια ελάχιστη τάση υπερβολής η οποία δεν έγινε ποτέ ενοχλητική και δεν στέρησε κάτι από την ουδετερότητα του ακούσματος, αντιθέτως κάποιες φορές έγινε ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Το συνολικό άκουσμα μας φάνηκε αρκετά ξεκούραστο, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και ευφωνικό, καθώς συγχώρησε μερικές κάπως σκληρές παραγωγές, κάνοντάς τις να ηχήσουν λίγο πιο μαλακές. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων η απόδοση του Supra ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αποδείχθηκε εκτεταμένο, με πολύ καλούς χρόνους απόσβεσης και σώμα, δημιουργώντας μια διαφανή αέρινη αίσθηση η οποία ήταν πολύ ανώτερη της αναφοράς μας.

Τελικώς...

... το Tricko είναι ένα από τα καλύτερα καλώδια της κατηγορίας αυτής, συνδυάζοντας την καλή τιμή με τις καλές επιδόσεις και τον ενδιαφέροντα ήχο. Άμεσος ανταγωνιστής του XTZ, έχει ελαφρώς διαφορετικό ήχο. Αξίζει να το ακούσετε.

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 55.00 ευρώ

info: Τηλεοπτική, τηλ.: 210-98.95000,, http://www.jenving.se/