Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Κάτω από 100 ευρώ

Οehlbach NF113

Φωτό_Ανοίγματος

To NF113 είναι το φθηνότερο από τα δύο καλώδια της Γερμανικής εταιρίας που συμμετέχουν στη δοκιμή αυτή. Είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο με αγωγούς από χαλκό, διηλεκτρικό τεφλόν και custom βύσματα της εταιρίας. Οι μετρήσεις μεταφοράς ψηφιακού σήματος κρίνονται καλές από την πλευρά της ταχύτητας με χαμηλό θόρυβο και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στα 44,.1kHz με την κατάσταση να χειροτερεύει λίγο στα 88.2kHz, όπου το καλώδιο γίνεται λίγο πιο αργό. Ο χρόνος ανόδου, πάντως, είναι κοντά στον μέσο όρο της δο κιμής.Το jitter που εισάγει το NF113 είναι λίγο υψηλό (σε γενικές γραμμές πάνω από τον μέσο όρο της δοκιμής) αλλά δεν προβληματίζει ιδιαίτερα. Η χαρακτηριστική του αντίσταση υπολογίστηκε στα 71Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Το NF113 απέδωσε πολύ καλό ήχο, με αρκετά μεγάλη και σταθερά εστιασμένη εικόνα η οποία περιέλαβε πολλές πληροφορίες και χαρακτηρίστηκε από αέρα μεταξύ των οργάνων. Με το NF113 το σύστημα κατέβηκε αρκετά χαμηλά, ήταν επαρκώς λεπτομερές και δεν παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα έμφασης ή υπερβολής στην περιοχή. Αντιθέτως, αποδείχθηκε ουδέτερο και ευχάριστο. Η γενική εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν αυτή της ομοιογένειας, με τον ήχο να είναι όσο πρέπει μαλακός και να μην προκαλεί κόπωση σε καμία περίπτωση. Οι υψηλές συχνότητες αποδόθηκαν πολύ κοντά στο καλώδιο αναφοράς, και είχαν καλό σώμα, με τις αποσβέσεις να είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η γενική εντύπωση από την περιοχή να είναι αυτή της διαφάνειας και της φωτεινότητας.

Τελικώς...

... το NF113 είναι ένα καλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο κατάλληλο για κάθε χρήση, με χαμηλή τιμή και αντίσταση που προσεγγίζει αρκετά την σωστή τιμή

Listening Session (αρχείο .zip, περίπου 170MB)

Τιμή: 36.90 ευρώ

info: ΕΛΑΣΥΝ, τηλ.: 210-957.8150, http://www.elasyn.gr/, http://www.oehlbach.com/