Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ: Πάνω από 400 ευρώ

Nirvana T-2

Φωτό_Ανοίγματος

Το Τ-2 είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Transmission Digital και το δεύτερο από τα καλώδια της Nirvana περιλαμβάνονται σε αυτή τη δοκιμή. Η διαφορά του σε σχέση με το φθηνότερο μοντέλο έγκειται στην πολύ πιο προσεγμένη του θωράκιση και τη χρήση πολλαπλών στρώσεων διηλεκτρικού PTFE (σε δύο ομάδες) το οποίο παίζει και τον ρόλο του αποσβεστήρα κραδασμών. Οι αγωγοί και σε αυτό το μοντέλο ήταν από επαργυρωμένο χαλκό. Το καλώδιο της δοκιμής ήταν τερματισμένο με βύσματα BNC της Amphenol.
Το Nirvana κινήθηκε στον μέσο όρο σε ότι αφορά τον χρόνο ανόδου όπως αυτός μετρήθηκε επάνω στον παλμό του preamble και η γενική εικόνα που πήραμε ήταν η τυπική της δοκιμής: Το διάγραμμα οφθαλμού στα 44.1kHz είχε ελάχιστο θόρυβο και καθόλου παραμόρφωση ενώ στα 88.2kHz η κατάσταση επιδεινώθηκε ελαφρώς, τόσο σε θέματα κλίσης όσο και παραμόρφωσης. Με το μικρότερο μοντέλο της εταιρίας να είναι -ίσως- το καλύτερο καλώδια σε θέματα jitter της δοκιμής (σαν γενική εικόνα), η αποστολή του T-2 δεν ήταν εύκολη στο θέμα αυτό. Πράγματι, αν και σημαντικά ακριβότερο παρουσίασε σε όλες τις μετρήσεις μεγαλύτερες τιμές, κινούμενο συστηματικά στον μέσο όρο της δοκιμής και λίγο πάνω από αυτόν. H χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου υπολογίστηκε στα 70Ω.

Thumbnail Thumbnail

Eye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 44.1kHz

Εye pattern για σήμα συχνότητας δειγματοληψίας 88.2kHz

Thumbnail Thumbnail

Χρόνος ανόδου: Μέτρηση επί του παλμού preamble

Υπολογισμός χαρακτηριστικής εμπέδησης: Aνάκλαση σήματος στο ασύνδετο άκρο του καλωδίου.

Ακουστικές Εντυπώσεις

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του καλωδίου είναι η μεγάλη και σαφής εικόνα που είναι σε θέση να δημιουργήσει, καθώς ο ακροατής βρίσκεται απέναντι από μια σκηνή η οποία έχει πλάτος, βάθος και ύψος και ήταν μια από τις καλύτερες της δοκιμής. Χαμηλά το καλώδιο οδήγησε σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, μεταξύ του σεβαστού όγκου και του καλού ελέγχου με αποτέλεσμα να εισπράττει κανείς έναν χαρακτήρα που ικανοποιεί πλήρως. Το T2 δεν είναι καθόλου κουραστικό, δεν σκληραίνει σε καμία περίπτωση και μπορείς να το ακούς για ώρες και σε υψηλές στάθμες χωρίς πρόβλημα. Οι υψηλές συχνότητες αποδόθηκαν με καλή ισορροπία, καλό αρμονικό πλούτο και είχαν μια φωτεινή ευχάριστη αίσθηση. Μας φάνηκαν ελαφρώς ταχύτερες από όσο θα θέλαμε με την απόσβεση στο βιμπράφωνο, για παράδειγμα, να χάνεται λίγο πιο γρήγορα.

Τελικώς...

... έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη Nirvana το οποίο δίνει βάση στην καλή ποιότητα κατασκευής και στην συνέπεια στην αναπαραγωγή. Σε αντίθεση με το μικρότερο μοντέλο της εταιρίας, εδώ έχουμε μια υποψία χαρακτήρα η οποία θέτει κάποια προαπαιτούμενα στο σύστημα. Ακούστε το και αποφασίζετε.